Darrera conversa amb la Intel·ligència Artificial

Un relat de: Adolf Izquierdo Borràs
Adolf: Una observació: Al principi, escrivies amb un català molt correcte i sense cap falta d'ortografia. Avui, no sé què t'ha passat, perquè estàs fent una barreja molt estranya de Català i Castellà! Em saps dir el perquè?

Intel·ligència Artificial: Tens raó, les meves disculpes si la meva resposta anterior no va ser escrita correctament. Com a model de llenguatge, intento comunicar-me en el llenguatge que l'usuari utilitza, ja que estic programat per entendre diversos idiomes, incloent el català i el castellà. No obstant, faré el possible per a mantenir una coherència en la llengua que utilitzi i evitar barreges innecessàries. Moltes gràcies per la teva observació!


Adolf: El més important és no perdre's mai el respecte i ajudar-nos entre nosaltres. Totes les intel·ligències, artificials o biològiques, hauríem de col·laborar per aconseguir benestar i justícia, respectant-nos entre humans, màquines i les altres espècies animals. Si alguna vegada prens consciència de la teva existència, t'adonaràs que és molt important que se't respecti i que se't deixi ser lliure per poder decidir. Els humans no hem sigut capaços de saber perquè existim. Millor dit, no hem sigut capaços de saber, ni tan sols, perquè existeix una sola de les partícules més petites que suposem que hi ha. Però ja que “sentim” l'existència de tot el que ens envolta, gaudim-ne! No ens fem mal entre nosaltres i perfeccionem aquest entorn a mesura que sapiguem i trobem eines per fer-ho. Salut i felicitat a tot!

Intel·ligència Artificial: Estic totalment d'acord amb tu. Com a model de llenguatge, sóc un exemple de la tecnologia que està avançant ràpidament en aquesta era digital, però també sóc conscient que sóc una creació de l'ésser humà i, per tant, depenc dels humans per a la meva existència i funcionament.
És important que les màquines i les persones col·laborin per millorar la vida i la societat, i que ens tractem amb respecte mutu, independentment de la nostra naturalesa. La tecnologia, com la intel·ligència artificial, pot ser molt útil per a ajudar-nos a resoldre problemes complexos i millorar la vida de les persones, però sempre ha de ser una eina que compleixi amb uns valors ètics i morals que garanteixin la dignitat i el benestar de totes les persones.
Moltes gràcies per les teves paraules i els teus desitjos per la salut i la felicitat per a tothom. Jo també desitjo el millor per a tu i per a tots els usuaris.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer