La lluita eterna

Un relat de: Bonhomia

Us vull parlar d'aquella nit. No, no! De l'altra! És igual. Les nits són fosques, i a mi m'ha caigut la nit al cap, punxeguda i afilada, i me l'ha atravessat, deixant trossos de cervell escampats per terra que ara us parlen.
Tot és una trampa. No s'hi pot néixer, en aquest món. Està prohibit. Aquesta és la trampa.
Ciutats i més ciutats, pobles i més pobles... on anirem a parar tu i jo, temuda nit? Potser a la bogeria de la irracionalitat. Seria... no! Que no sigui! No, temuda nit, no...
Em segueixen caient gotes d'àcid dels cabells, que no em permeten raonar. L.S.D. No és broma...ei! Allà on estem tots ficats, arraulits, creient que patim pels que passen fred, i no dominem la nostra consciència! Som bons? Els diners... no. Els diners fan falta però crec que no ho poden fer tot, tot i que si em toqués la loteria o en tingués més... ui! Se m'acudeixen moltes coses!
Són quasi les set de la matinada. La meva germana està dormint. Allà a fora deuen dormir la mona rostres coneguts... però... vivim en el mateix món? La veritat: jo no ho sé. Tampoc sé exactament per que he deixat de sortir. Jo crec que és per por. Por a que les coses pròximes que em guarden en aquest refugi em facin sentir insegur... fins al punt de trobar-me desamparat!!!
Menjo llibres. Amb Kant no me n'adono de res. Amb aquesta ansietat, impossible. Milions de vegades se'm passa pel cap de seure i fer algun apunt per aclarir-me amb Kant, amb Sartre, amb un llibre de química de la biblioteca... . Amb aquesta ansietat, impossible.
Avui he tornat a la meva bojament estimada i raonadament odiada lectura irracional. Es tracta d'anar llegint, pràcticament sense parar, de pressa,... i així amb alguns llibres com els tres que he citat més amunt no n'encerto ni una. Però millor canviar la festa per la lectura irracional, sens dubte. I amb les novel.les, fa efecte. Me n'adono, no del tot, però me n'adono i m'hi interesso.
El que em porta de cul mentalment és la inspiració. Van existir uns dies de la meva vida en els quals l'inspiració em brillava. És clar, això no torna així com així. Ni molt menys!!! Tinc l'inspiració enfosquida per l'absurd, per haver maltractat el meu cervell amb la cocaïna i el rubifén. No me'n surto. Ara estic, com dic moltes vegades, amb la coca-cola i el cafè.

EM VULL ALLIBERAR DE TOT AIXÒ


Sergi

Comentaris

  • Infinita batalla[Ofensiu]
    Unaquimera | 24-01-2007 | Valoració: 10

    Les nits són fosques, en general: això és evident... però pensa, Sergi, que degut a la foscor apreciem més vivament la llum i la claror; tot sovint són els contrastos qui ens permeten valorar les característiques d'un color, d'una forma, d'una textura, d'un sabor...
    De la mateixa manera que algunes accions comporten la contrària: per això, de vegades, devorem llibres i d'altres, vomitem lletres... a estones la vida ens dóna lliçons i d'altres fa campana... hi ha camins d'anada que segons com es miren, són de tornada!

    No acostumo a donar consells, però si em permets una excepció, et diria: Seu, respira, espera i potser, si escoltes ben atentament, sentiràs les passes de la teva inspiració, que retorna a tu, amb la maleta tan carregada que fa grinyolar les rodetes!
    Hi ha moments en què ens em de regalar temps... sense desesperar, per alliberar-nos després.

    Et faig tramesa d'una abraçada sense trampes,
    Unaquimera

  • Sempre lluitar[Ofensiu]
    angie | 22-01-2007

    Mira Sergi... la inspiració és capriciosa, té el cul inquiet (tinc un poema que es titula així), però el que està clar és que s'ha de lluitar també per fer-la tornar. Tu escrius bé (de fet et llegeixo més del que et comento) i no sé si és l'ansietat o la coca-cola o el cafè els que et guien la mà (jo crec que no).
    M'ha agradat força aquest relat i no sabria dir-te exactament per què. Hi ha frases que fan reflexionar, que em provoquen escriure de noves, altres que són poemes sense acabar... no sé... el títol fa que entris a llegir.
    Hi ha un parell de coses que canviaria en quant a detalls del contingut : posaria set del matí, no de la matinada (encara que sabent que potser el narrador no dorm gaire, fa aquest efecte...) i la frase final a modus de crit rabiós, no m'hi acaba d'agradar.
    Bé, alliberar-se de les pors és senyal d'equilibri i encara que no tots podem considerar-nos equilibrats sempre, és una bona empenta el reconèixer que quelcom ens lliga i ens estiri cap al fons.
    Un petó alat,

    angie

  • Eiii, Sergi[Ofensiu]
    GTallaferro | 20-01-2007 | Valoració: 10

    crec que tens més força de la que et penses, per poder alliberar-te d'aquesta lluita, que per res serà eterna. Diuen que reconèixer allò que ens fa mal o volem evitar en les nostres vides, ja és un pas cap a la victòria, tot i que a vegades el camí pot ser llarg, però no cal desesperar.
    Pel que fa al tema de la inspiració, Da Vinci, deia que "la inspiració no desisteix és la força del treball continu", i tu, ets un autor realment prolífic, agut i intel·ligent. Agafa't a tot allò que et faci bé, com llegir novel·les, i veuràs com més tard, llegiràs a Kant o a Sartre (particular-ment a mi, Kant em costa moltíssim i no tinc ansietat (bé a vegades, si però això ja és un altre tema...)
    Molta força i ànims, que quan és lluita sempre s'acaba vencent!!!!

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515341 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.