LA FINESTRA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
LA FINESTRA

El lloc on escric té una finestra, jo li dic la finestra màgica. Ja sé que no ho és, però jo l'imagino així, ja que per ella puc veure el bosc; quin lloc més màgic que un grapat de pins, alzines i roures. També hi ha pedres que jo veig si fito per ella. Pedres i colors, fullams que l'hivern torna de color coure els roures, fins que l'última ventada faci caure les fulles i no resti més que unes branques nues.

Per la finestra veig el gebre com un polsim blanc, és el que resta de les fortes gebrades de gener quan a la nit l'aigua canvia a gel, encara ara a les tardes resta enfarinada l'herba, sembla ben bé neu, més jo sé que sols és gelada.

Un gat deambula cap a l'herba que el sol encara acarona amb la seva calor diürna. Veig un ocell, pot ser gralla, mai he reconegut els ocells.

Ahir em van venir a visitar uns cabirols que jo penso són mare i fill, ambdós van junts i crec que venen a menjar el blat dels meus camps sembrats.

Des del meu lloc asseguda darrere els vidres, veig no gaire lluny la tomba del meu company de tants anys, no és ben bé la tomba, però si on reposen les seves cendres, i al que jo inútilment planto flors que el fred socarrima i poc després moren.

També veig que dalt d'un arbre resta una fulla de colors que jo no sé què és, sovint miro els arbres i miro les roques on reposa el meu estimat.

Alguna llàgrima fugissera m'ha caigut al meu jersei, i doncs veig que sense adonar-me. Pot ser que hagi plorat. Brollen sempre calentes, venen de dins meu, com si volguessin fondre el glaç de tot l'hivern.

Tanmateix, vindrà la primavera i la meva mirada veurà altres colors, no puc perdre la fe i esperança en la màgia universal, qui la perd quasi el seu viure és mort.

Comentaris

  • comentaris[Ofensiu]
    Noia Targarina | 19-01-2022 | Valoració: 9

    Molt maco el relat m' agradat força!

    Continua escribint així val la pena llegir-te!

    Una abraçada Noia Targarina

  • comentaris[Ofensiu]
    Noia Targarina | 19-01-2022 | Valoració: 9

    Molt maco el relat m' agradat força!

    Continua escribint així val la pena llegir-te!

    Una abraçada Noia Targarina

  • TRISTESA DE PRIMAVERA. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 18-01-2022


    Hola, Montserrat, un relat molt bo i interessant, que relata aqueixa tristesa en el teu interior, per no veure al teu marit. Una descripció molt bonica i recurs literari que es manifesta de dins de tu a l'exterior. M'ha agradat molt.
    Saluts i una abraçada...


  • Estàs tova[Ofensiu]
    kefas | 18-01-2022

    Però veig que gaudeixes de la teva tristesa. Ara mateix has escrit un relat tendre i humit que ens ha fet voleiar pel teu esperit tristoi. La tristesa té mala premsa però és més creativa que l'alegria, aprofita-la ara que encara hi és.

  • La primavera.[Ofensiu]
    SrGarcia | 18-01-2022

    Transportar el món interior a l'exterior, quasi sempre és un bon recurs literari.
    La teva finestra només t'ensenya l'hivern, ara no pot fer altra cosa, però no es pot dubtar que la primavera arribarà.

  • La finestra a la vida[Ofensiu]
    Prou bé | 18-01-2022 | Valoració: 10

    .... Que contemples fins i tot en el lloc on hi ha les cendres del teu company!
    És un relat que deixa sortir sentiments i pensaments molt íntims que, a mi, m'han emocionat! També la descripció del que veus per la finestra, tan ben dibuixat, és passat, present i futur:enyor i esperança! Gràcies per compartir!
    Amb total cordialitat

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

326105 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.