La cornalina

Un relat de: Maria Quintana
L’emperador caminava d’una banda a l’altra de la tenda de campanya. Els seus generals, drets al voltant de la taula on hi havia escenificada la propera batalla, no gosaven interrompre el seu anar i venir. A fora de la tenda els soldats esperaven inquiets l’ordre per iniciar el combat.
L’emperador estava fora de si. La cornalina havia desaparegut. L’havia comprat a Alexandria durant la campanya d’Egipte. El seu color vermellós, la seva enigmàtica inscripció en àrab i la llegenda que envoltava a la gemma l’havien embruixat. Els xamans li havien explicat que el mineral tenia propietats extraordinàries. La cornalina el protegiria, vetllaria per la seva salut i li donaria molta prosperitat. L’emperador va ordenar als orfebres que incrustessin la pedra a la cadena del seu rellotge de butxaca i a partir d’aquell dia la cornalina l’havia acompanyat en totes les batalles.
Aquell matí de juny, el seu ajudant havia buscat la cornalina per tots els racons de la tenda de campanya. Els soldats encarregats dels cavalls havien enforquillat la palla dels estables una dotzena de vegades. El campament sencer havia estat examinat minuciosament sense que ningú trobés el mineral. Fou un dels generals el que va tenir la idea d’enviar un petit batalló de 10 homes a refer el camí que havien fet el dia abans per buscar la gemma. Les instruccions que va donar als seu homes foren molt clares. Havien d’allunyar-se del campament i buscar una pedra amb una forma i una mida semblant a la cornalina desapareguda. Un cop la trobessin l’havien de tenyir de color vermell. Al soldat que vessés la seva sang per pintar la pedra, li havia promès una condecoració.
Al cap d’un parell d’hores, el destacament va tornar amb la “cornalina”. Des del campament se sentia l’exèrcit prussià cada vegada més a prop. L’emperador, obcecat, en prou feines es va mirar la pedra. Se la va posar dins la jaqueta, just al lloc on solia amagar la seva mà dreta i, embravit, va donar l’ordre al seu exèrcit de marxar cap a Waterloo.

Comentaris

  • Excel.lent[Ofensiu]
    Iona | 27-01-2023

    Un molt bon relat.

  • Històric[Ofensiu]
    Solsona Bot | 16-01-2023

    M'agrada el relat. Fins al final no sabem on és la batalla ni qui és l'emperador. Ben emprat el tema de l'amulet dins un context històric. Felicitacions i sort!

  • El combat de l'emperador. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-01-2023 | Valoració: 10

    Tot en la batalla de Waterloo, amb una situació molt interessant, que la cornalina fou trobada al final. És intrigant fins al final.
    Que tingues sort, Maria.
    Enhorabona.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • La pedra de l'emperador[Ofensiu]
    Prou bé | 15-01-2023

    Bon relat. Ben descrita la situació. Sorpresa final com correspon algun microrelat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Atrapa, distreu i ...[Ofensiu]
    llpages | 15-01-2023 | Valoració: 10

    sorprèn en el final en desvetllar qui era l'emperador, que tots sabem que la batalla de Waterloo va anar a mal borràs per a les tropes de Napoleó. Ben escrit, enhorabona pel relat i molta sort en el concurs!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats