La bellesa de Medusa

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

La bellesa de Medusa.

Avui que fa bon dia després de la pluja d'aquests dies m'he assegut en aquesta pedra a contemplar en silenci per fi , a recordar i a abandonar pensaments que fa dies que em fan ballar el cap, que necessito buidar i deixar-los anar...
Recordo molt bé el preu que té haver estat una de les més belles, d'haver estat juntament amb les meves germanes, única , per formar part d'una història tan rebuscada com és la nostra. Com és tenir la sort o no, de poder tenir un poder com és el de ser mortal, malgrat que elles no van heretar el mateix sinó que han pogut tastar com és de cruel la immortalitat.
Em fa mal el ventre encara i sento que s'aproxima el meu final. He ferit tan sols els que m'han volgut fer mal i fins i tot encara que sempre m'han vist com un monstre des que Atena em va convertir en el motiu més horrorós per castigar la meva bellesa i abocar-me la irà de què Neptú em fes tan mal per caprici seu, mai més he tornat a confiar en res ni en ningú...
Sento que Perseu està a prop, ja que l'he mirat i res ha provocat la pedra que desprenc, ha desplegat la seva ira contra mi i ha marxat a buscar més idees per acabar amb mi. Ho sento dins, el meu ventre no ha estat mai més el mateix , com res va ser el mateix des que vaig ser joveneta. Com jugàvem tranquil.les les tres sense importar-nos quan érem de diferents i quin destí ens esperava...
Tinc ganes de reposar un cop més aquí i no em queda res més a esperar, ja sé que passarà...

Pseudònim:
Maia Levi

Comentaris

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Recorda, ja no el pots esborrar!
  Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
  concursos.arc@gmail.com

  Gràcies per participar.


  Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

296093 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!