La batalla del menjar

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La batalla del menjar

Sang i fetge a tord i a dret, un altre camí en la particular campanya d’en Lluís. El jove encara no ho sabia, però es trobava immers enmig del combat del seu dia a dia. Com a punta de llança d’un exèrcit de cent mil fills condemnats a complir ordres.
Amb les mans enrampades pel clímax de la situació, la polseguina li enterbolia la vista i no veia més enllà de la punta de la seva baioneta. Mentre el general, còmodament assegut al damunt el seu cavall, es gratava la panxa tot donant-li unes ordres impossibles d’escometre. El sarabastall dels canons i l’esclafit d’incomptables fusells que disparaven al cap de l’infant li aigualien el cervell, convertint-lo en un babau incapaç d’entendre les paraules que el general articulava entre tanta confusió.
L’excitació era màxima cada cop que infligia una nova baixa a les files enemigues, malgrat que la mort li trepitjava els talons en tot moment. De sobte, es va il·luminar una claror intensa amb un silenci absolut. Era el pare d’en Lluís, en encendre el llum del menjador disposat a apagar el televisor, a la vegada que es treia el borró del melic.
Somreia tot dient: —Som-hi!, apaga ja el videojoc de “La Grande Armée” que per ser l’estrena ja n'hi ha prou de tanta matança. És l'hora de sopar i seria un crim que es refredés el deliciós pollastre al forn que ens ha preparat ta mare.
—Bah!!! Pollastre? Vull ser vegetarià. Avui no soparé! Deixem jugar una estona més! —digué el mocós, fent servir l’assassinat de l’animal com excusa.
Cada dia era la mateixa cançoneta a l’hora de menjar. Motiu pel qual li va canviar el posat a l’autoritari pare, en ordenar el nen a deposar les armes. Per culpa d’aquella insurrecció el va castigar a no jugar a la maquineta durant uns dies, i a menjar-se tot el que ell i la mare li posessin al plat. Perdent la guerra contra el tot poderós emperador.


Pseudònim:
EloiPeri

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!