La barjaula del druida

Un relat de: Llorenç Garcia
La mirada líquida del druida traspuà una espurna de concuspicència. Una mirada que reposava en una dona tan liviana i esmunyedissa com un peix. Sota l’alzina com un vesc entremaliat, la seductora nimfa desplegava tots els encants mitològics. Els ulls inquisitius d’Isis, el moviment de caderes d’Afrodita i la delicadeza de mans d’Eva. La imatge embriagà el savi celta contra la qual no existía encanteri que el protegís.

-T’obsequie amb el festí de la meua bellesa. Però com esdevé com tot, té un preu. I sols et demane a canvi una penyora més valuosa que l’or: la veritat.

-Em rendisc. Et traduïré la resposta que el brancam d’aquest bosc sagrat em done quan la veu del vent, savi com a ningú, parle.

I el vent parlà.

-Bé, Lilit. Et rescatàrem d’abans d’Eva i de l’oblit. Amb la nostra màquina del temps, t’hem escolat per la història per tal de dur-nos, l’any 2121, el secret de quina és la missió del ser humà a la terra. Revela’ns els mots del druida.
Lilit s’atansà al responsable de la CIA per xiuxiujar-li una frase a cau d’orella. L’homenàs, amb les celles enarcades, exclamà:

-Llavors, totes les religions i filosofies de món estan errades!

Comentaris

 • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

  Benvolgut relataire:
  Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

  Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

  Cordialment,
  Junta de l'ARC

 • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


  Benvolgut relataire:

  Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

  En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

  Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

  Cordialment,

  ARC (Associació de Relataires en Català)

 • Mixtura de generes ben resolta.[Ofensiu]
  Sergi G. Oset | 18-05-2011

  Un bon final enginyós que et deixa amb la mel amb els llavis. Jo que pensava que finalment els grans secrets es descobririen. Bona proposta la teva per Abril.
  El llenguatge emprat li escau com un guant al relat. Felicitats.

 • Enhorabona![Ofensiu]


  Enhorabona!

  El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes d’abril de 2011.

  Gràcies per participar,

  ARC

 • En el futur, potser...[Ofensiu]
  Unaquimera | 04-05-2011 | Valoració: 10

  De fet, tampoc resultaria tan estrany que en algun moment del futur, es considerés que les religions i filosofies han estat errades...
  Al llarg de la història, molts cops s’han revelat d’aquesta manera les veritats acceptades anteriorment, oi?

  Jo també vaig participar el mateix mes a la convocatòria dels secrets... has llegit el meu “Dins i fora”?

  T’envio una abraçadaeta, molt contenta després d’haver rebut la teva besadeta,
  Unaquimera

 • molt bo[Ofensiu]
  Galzeran (homefosc) | 25-04-2011

  i com ja t'han dit, amb la mesura precisa i les paraules encertades i encaixades a la perfecció, un relat breu que et captiva a la primera lectura, entre el misteri la ficció i la realitat i amb aquest final obert i decisiu. Molt rodo el relat, et felicito i bona sort!

  Ferran

 • Magistral.[Ofensiu]
  Epicuri | 25-04-2011

  El que m'enganxa d'un relat: Les primeres línies atrapen. La duració no dona marge a posposar la lectura. El vocabulari, és selecte sense ser forçat. La trama és embolcallada d'enigma...i el desenllaç...m'ha donat per una bona conversa: indesxifrable o evident...m'ha despertat el desig de fer crítica. Obviant el més important: L'he llegit i m'ha agradat!

 • La natura...[Ofensiu]
  AVERROIS | 23-04-2011 | Valoració: 10

  ...ens podria parlar de moltes coses que no sabem, si la sapiguessim escoltar, però fa molts segles que només ens mirem el malic. La tecnologia ens ha deixat cecs i no escoltem la veu del suau vent que ens parla a cau d'orella.
  Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

85 Relats

308 Comentaris

105165 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog