JOC DE PECES

Un relat de: rober
Com cada any, el primer bri de consciencia li arribava a través de l’olfacte. L’olor de caldo coent-se lentament, durant la nit, inundava la casa de records dels exquisits menjars nadalencs, i era el despertador d’aquell dia tan assenyalat. No només per ser nadal, sinó, per la celebració del seu aniversari ocorregut dos dies abans.

Sempre, era el primer en despertar-se, amb la il·lusió del regal al cor. Aquell any, l’esperava una caixa plena de peces multicolors de fusta, que s’endugué a l’habitació.
L’embolcall li serviria com a base on dibuixar una quadrícula. Volia construir la seva primera ciutat.
Els blocs de pisos, serien les peces blaves i a dins hi deixaria un espai, on hi podria posar la molsa del pessebre, però, millor no, pensar. La mare s’enfadaria. Utilitzaria els llapis verds per dibuixar-hi les plantes. Havia fet un conjunt de vuit illes blaves.
Els carrers ben amples per passejar-hi la gent i per les vies de tren que hi va pintar al vell mig. Volia un centre de la ciutat ben comunicat. De fet, a ell li agradaria agafar el tren aquí a Centelles i que el portés directament al centre de Barcelona. Les peces rectangulars, de color marró, una darrera l’altre, farien de vagons.
La llunyania de casa seva a l’hospital l’angoixava quan estava malalt. Això, no havia de passar a la seva ciutat. En posaria un cada poques illes, amb les peces de color vermell, com la sang, perquè es veiessin de lluny.
Tot i ser una ciutat, els nens necessitaven un espai d’esbarjo. Pel mateix nombre d’illes hi hauria un parc. Per fer-lo, utilitzaria les peces de color verd. A prop dels parcs hi situar les escoles, de color groc i una peca piramidal vermella, fent de teulada.
Ara, l’únic que faltava era el nom. L’escriuria en el paper, amb el llapis de color taronja i la cal·ligrafia ensenyada a l’escola. Mentre dibuixava les lletres, la mare va cridar: Ildefons, el dinar és a taula i d’una revolada acabar l’escrit, Pla Cerdà, i amb un “galets ja vinc”, tancar la porta.

Comentaris

  • Per què no?[Ofensiu]
    llpages | 23-08-2021 | Valoració: 10

    Potser sí, que va anar així. I si no és el cas, el relat està immaculat quant a vocabulari, estructuració en el temps i originalitat en el final. Et seguiré llegint, rober!

  • Whatsapp Gb[Ofensiu]
    Ricky321 | 21-09-2020

    Very good Post.
    Whatsapp GB

  • Game Mod APK[Ofensiu]
    lionelmessi | 21-02-2020 | Valoració: 10

    Compartir és realment útil per afegir una selecció de col·leccions de jocs disponibles a: techbigs.com un lloc web per ajudar els usuaris a descarregar jocs gratuïts de la versió mod: https://techbigs.com/johnny-trigger.html click here

  • Ildefons Cerdà i Sunyer[Ofensiu]
    Montseblanc | 29-09-2019

    M’agrada molt aquest relat. És divertit imaginar con devia ser el naixement de grans projectes que després s’han fet realitat. I podria ben bé ser així com ho expliques tu, perquè normalment la llavor comença a germinar a les ments d’aquestes persones des de la infància, amb un regal que els estimula i que els fa somiar. I al final, tant en poden sortir petites coses com grans obres, depèn dels camins i trencalls que la persona hagi de trepitjar. Potser sí que l’Ildefons va començar així, amb l’olor de galets surant a l’ambient... Gràcies per la teva imaginació i per tots els detalls biogràfics que has anat brodant al relat!

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 28-11-2018 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=2084

    Gràcies.

    Tenim 'obert' fins passats Reis.

    tribuna@guimera.info

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ? [Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 27-11-2018 | Valoració: 10

    Ho publicarem al NADAL DE CONTE

    tribuna@guimera.info

    Gràcies.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rober

rober

28 Relats

87 Comentaris

11372 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Nascuda a Barcelona i actualment resident al Vallès oriental.
Gràcies pels vostres comentaris.
Per qui vulgui contactar en privat.
merigalo@gmail.com