Ja està aquí, ja arriba el paradís

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
JA ESTÀ AQUÍ, JA ARRIBA EL PARADÍS

Va ser complir el primer any de la meva mort i pujar al paradís. No sé quin àngel ho va decidir, però de sobte el meu esperit ja no tenia cos i les escales celestials em guiaven cap amunt.
Quedava enrere un any perdut, investigant inútilment l’origen de la vida. Ningú havia col·laborat amb mi: les persones vives fugien espantades i les mortes no buscaven respostes. Ara tot canviaria, allà dalt descobriria per fi l’origen de tot plegat. Ascendia serenament, acompanyada d’altres esperits alliberats i em sentia ingràvida i feliç, ja imaginava els jardins divins, tan bonics, i els cants místics que rebrien entusiasmats la meva curiositat científica.
El paradís, però, estava atapeït. No era hora punta, ni tarda de futbol, ni divendres negre, allò era sempre així, em va dir un veterà musulmà. Ell encara esperava les setanta-dues verges que li havien promès feia segles.
No importa la nostra religió, o el nostre ideal, el paradís és el destí de ramats infinits molt variats que entren contínuament, i no hi ha porta de sortida. És un clima molt espès, aquest. I sí, som ànimes, però no som del tot immaterials, les més pures pesen, com a mínim, disset grams, jo peso dinou i mig. I des que van tirar, per guanyar extensió, la paret que separava el paradís de l’infern, aquí hi ha ànimes de tres o quatre quilos, i fa més calor.
És frustrant, no puc desenvolupar les meves investigacions en aquesta eternitat tan amuntegada, amb prou feines podem moure’ns uns mil·límetres cada dia. De vegades fem reclamacions, ens manifestem, demanem un paradís més habitable, però les autoritats diuen que la culpa és nostra: les protestes ocupen espai.
Avui el déu suprem ha sentenciat que queixar-se és un atemptat contra les lleis sobrenaturals, i ha ordenat a l’àngel exterminador que netegi tot el paradís. Això no significa esborrar-nos del mapa, la meva hipòtesi és que la comunitat interangelical no permetrà una barbaritat així.

Pseudònim: Júlia Delalluna

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!