Infinitud (ARC a la ràdio - avarícia)

Un relat de: Llorenç Garcia
Embriagat d’èxit, aquell home de negocis albirava la vida des de l’alçària de la seua posició. Immens en cabòries i deliris de grandesa, repasava la trajectòria vital centímetre a centímetre. Es rumiava com s’havia convertit en un mag que podia multiplicar un cèntim fins que aquest esdevingués una infinitud d’euros. Com amb cada hora de treball havia injectat infinitud de xifres al seu compte bancari. Com cada graó que havia apujat professionalment s’havia traduït en infinitud de caps que havien rodolat fins deixar infinituds de famílies sense ingressos. Com cada pensament que havia esmerçat a fer més mengívola la seua fortuna, més havia enfonsat la vida personal en una lletania cantada a una infinitud de distància... Però allí hi era ell: al capdamunt de tot, havent burlat el conte de la lletera.
Dit i fet. L’envanit magnat ensopegà maldestre al pic d’aquella muntanya, la qual durant un minut havia tornat en un improvisat pòdium. El cos donava infinitud de colps per infinituds de roques, cingles i matolls que ignoraven l’existència de abultats feixos de bitllets, xecs en blanc i clandestins comptes a Suïssa. Fins que desaparegué a les profunditats abisals d’un barranc. A infinitud de metres sota terra.
Aquell incident fou el detonat d’una infinitud de litigis per una fortuna d’infinits zeros per part d’uns familiars que no sentien una mil•lèsim d’afecte per aquell parent.

Comentaris

  • Hola Llorenç[Ofensiu]
    allan lee | 25-12-2012

    quin nivellás al concurs. Em sembla aquesta una petita obra d'art. Cada paraula fa créixer i dona forma a un estat superior de consciència de l'avar. Sobreposat el malànima a la grandesa dels cims. Un llenguatge acurat que es llegeix amb ganes. Una abraçada

    a

  • Ben conduïda [Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 25-12-2012

    la paràbola de l'ascens i la caiguda amb referents muntanyencs per fer-ho més visual.

    Cada volta se't donen millor les distàncies més curtes en els relats.

  • La caiguda més alta[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 25-12-2012 | Valoració: 10

    I és que quan més amunt, més avall petarà la caiguda. El protagonista era inconscient de la seva fragilitat dalt d'un cim. La muntanya s'ha de respectar, per més poder que t'adorni. Un relat de frase llarga, d'onada de mar de fons, potent, llarga, colpint al lector que ara coneix molt bé què és l'avarícia. Una forta abraçada Llorenç i que passis un molt bon Nadal!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108372 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog