Història de transformació

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio

Història de transformació

L'escenari només l'omple ell. Busca la poesia en el ballet creatiu, innovat, al ritme de l'alegria i la caritat. Ell s'expressa així; recaragolant-se, giravoltant, fen salts harmònics, contorsions noves, picant de peus a terra i donant volteres com si res. Estones sembla més un acròbata que un dansarí. El seu ritme és estrident i de sobte para en sec. En fa bellesa de la dansa. Recerca giragonses, compon passos cerimonials, agermanats; posicions ordenades, manifestacions diferents. L'hi encanta deixar-se anar. Deixa empremtes a cada moviment estilitzat. Talla l'aire i l'alè dels espectadors. Cada gest corporal, cada composició està enfocada a definir una de les virtuts humanes més nobles, la caritat. La vol exterioritzar com ningú. Inconeguda, autèntica, resplendent. Una bella art.
Avui, dansa per un públic sorprès, entregat i atent, per una concurrència irrellevant que no s'han mudat gens. Per proscrits, diria algú. Per gent que no han pagat entrada i vesteixen poc decoroses. Unes persones que sols miren, respiren. Gaudeixen. Puntualment, el dansaire s'ha acollit a un ritme estrepitós que el porta a la beneficència. La coreografia és bella, ben coordinada, imprevista, harmoniosa, fascinant. Quan l'escena és lenta i plàcida apareix una bondat generosa en cada gambada. Filantrop com és, se sent tan complet dansant per als sense sostre que no té pressa en finalitzar. Aixopluc, els captaires segueixen escarxofats a les butaques; a fora plou a bots i barrals, el so de la pluja és l'única música que els acompanya. Sol a dalt l'escenari, s'ha transformat; avui ha creat l'obra més caritativa de la seva vida.


Montse

Comentaris

 • Enhorabona!!![Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos

  ***********************************  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

  on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • Bon relat![Ofensiu]
  BrunaAB | 04-04-2019 | Valoració: 9

  Molt ben escrit, m'agrada molt!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: