Flors i violes

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Flors i violes:


        Era un dia assolellat d'estiu, els núvols adormits saludaven als primers raigs de sol d'aquell dissabte. Vaig llevar-me ben d'hora i em vaig rentar els cabells amb aquell xampú que fa tan bona olor. Després vaig obrir la finestra de l'habitació i vaig notar una revolada d'aire fresc; si no volia morir d'una insolació, havia de marxar de casa aviat i tornar abans de les 12.

        L'àvia m'havia preparat un cafè que s'olorava des del pis de dalt i en baixar a la cuina, vaig llegir una nota que m'havia deixat: -Violeta, soc a casa la tieta Angèlica, t'he preparat una tassa de cafè-. El cafè era dolç, perquè li vaig abocar quatre cullerades de sucre, però tenia un regust amargant, com de terra, que em disgustava.

        Vaig sortir de casa i em vaig dirigir cap a l'antiga casa de la senyora Dàlia. En arribar-hi, vaig observar des del carrer aquella construcció, preciosa, però molt descuidada. Antigament, havia estat una floristeria, però d'ençà que va morir la propietària, era una casa abandonada. A mi me'n van donar les claus la setmana passada perquè participo en un voluntariat de la ciutat i restaurem cases abandonades per a fer-hi activitats sense ànim de lucre.

        Vaig afanyar-me a entrar i vaig tossir en olorar la pols que feia anys que vagava per la casa, esperant a ser remoguda. El meu pit va notar una punxada. Quan em sentia sola tenia moments existencialistes, i aquell n'estava a punt de ser un. En trobar-me tota sola en aquella vella, però acollidora casa, van venir-me pensaments de tota mena al cap.

        Em preguntava si la meva mera existència, en aquell moment, en aquella casa, servia d'alguna cosa. Si vaig venir a parar aquí per algun motiu. Mentre mirava les volves de pols flotar, m'imaginava l'explosió que va causar que tot existís. Devia fer soroll? Hi hauria algú allà escoltant?

        A poc a poc, vaig creuar aquell passadís que portava de l'entrada fins al menjador i vaig començar a netejar.

A això he vingut, suposo, a netejar.



Pseudònim:
Kin Urà

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293681 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!