Feliç dia mundial de la videotrucada

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Hi havia una vegada una jove molt eixerida que cada any celebrava una festa a casa pel seu aniversari. Hi assistia molta gent, el bo i millor de la ciutat. I aquest 2020 no en seria una excepció.
Enguany el 21 d’abril fou un dimarts, un dia assolellat que es trobava sota la sisena setmana de la consigna social #quedatacasa. La festa, es faria igualment. Hi havia amistat i amor, que no hi faltarien, però les normes eren noves i esdevenia un requisit inamovible respectar-les.
Per a l’eixerida, fou un gir inesperat que els amics estiguessin per decret llei convidats a no sortir de casa. Malgrat tot, era important mantenir els costums: les croquetes i el pastís de xocolata amb espelmes dos números esplendorosos eren inamovibles. Així doncs, la jove es va emprar organitzant als teleinvitats i adequant un bon fons de pantalla. Esdevindria el dia mundial de la videotrucada, una gran telefesta.
Grata sorpresa: molta gent de la seva estima semblava receptiva a participar-hi.
El dia anterior, va fer una nova presa de contacte amb els seus nous companys de vida: la Mascareta i en Guants. Al principi li semblaven incòmodes, però al poc es van entendre tot formant un bon equip. Calia sortir poc i ben coberts, doncs tots els veïns sabíem que corria pels llindars l’anomenat “el bitxo”. Protegits van sortir a comprar tots els ingredients imprescindibles amb consciència de solidaritat. Van trobar sense manca tot allò que els calia, només que la jove no va acabar d’entendre per què el paper higiènic només fos disponible en format de 48 unitats.
Per fi va arribar el gran dia. Ella estava contenta doncs hi havia un quòrum inesperat de persones estimades: els infal·libles, els clàssics, el nucli dur, i grups nombrosos, els qui no encerten la data... amb qui es va poder telecelebrar. Tot el dia xerrant a distància i des de casa.
I així, l’eixerida jove va ser feliç, gaudint del seu dia amb el millors missatges de tothom i d’arreu. Desitjosos tots de fer-ho aviat dins la nova normalitat.



Almogàver

Comentaris

  • Telecelebrant[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-05-2020 | Valoració: 10

    Molt bé. M'ha encantat llegir, aquest relat, el qual té molta disponibilitat en relació al món de la videotrucada. Vaja aniversari, va tindre aquella jove eixerida.... la qual m'ha fet tindre una estona molt entretinguda.
    Saluts i a cuidar-se....
    PERLA DE VELLUT

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!