Per poder dir que t'agraden relats has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

Extravagant, sí, però tot un exemple

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
EXTRAVAGANT, SÍ, PERÒ TOT UN EXEMPLE A SEGUIR

Cada dia en Pep surt al carrer vestit i pentinat de manera estrambòtica i caràcter flegmàtic, s’adona que és afusellat per les ullades punxants de la gent que no el miren amb bons ulls. No li agrada, però ho va engolant. N’és conscient que ser així li repercuteixen en diferents situacions, tanmateix, no vol canviar la seva personalitat per acontentar el món. Pensa que són cruels per qualificar una persona per la imatge, ja que això no la fa ser millor o pitjor, no és crucial per conèixer ningú. A la feina els companys mormolen i remuguen sobre ell, tot passant pel seu costat, així i tot, prefereix dedicar-se als seus afers i evitar conflictes. N’abusen de la seva blanor fent-li fer allò que ningú vol realitzar, ell, però, sense mostrar perjudicis, indiferències, ni tenir en compte el desgrat i la poca consideració que li’n mostren, les fa. Extravagant, sí, però ostentant emprenedoria salvà un company immigrant d’una situació altament atzarosa exposant la seva al mateix risc, feu una reanimació boca a boca a un ancià indigent que vagabundejava pel carrer, ajudà econòmicament a un veí afectat d’una malaltia encomanadissa per evitar que fos desnonat. Ho va fer des del cor, sense voler res a canvi, tan sols volia donar conèixer sa bondat, copsar acceptació i aconseguir que deixessin de catalogar-lo per la seva aparença. En Pep semblava escrú, que res no l’afectava, però patia aflicció, la crítica de la societat no el feia sentir còmode, percebia que no era dilecte, tret per aquells a qui havia auxiliat. Pensà que no continuar sent com era el faria deixar de ser útil, positiu, servicial, treballador, altruista, arriscat i neutral. Extravagant, sí, però punyint per l’objectiu de canviar la mentalitat enrevessada que molta gent mostra per qui sobresurt de la resta, i ajudant a qui ho necessita, tot amb una abnegació desmesurada. Augura canvis d’igualtat, integració i acceptació en la societat. En Pep es mostra orgullós, i el món reconeix que és tot un exemple a seguir.

Pseudònim
Ailec

Comentaris

  • L'aparença. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-03-2022 | Valoració: 10

    Les aparences enganyen molt generalment. Un relat que m'ha agradat molt pel seu tema i perquè està molt bé redactat, on el protagonista és més bo que el pa, però ha estat criticat per la societat, per les seues accions de bona persona.
    Enhorabona, Ailec.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!