Estimat diari

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
ESTIMAT DIARI

De Jesús de Natzaret se n’han dit moltes coses (la majoria, bones) i encara ara, temps d’ateisme galopant, dos de cada quatre nens l’encerten quan els presentes la seva imatge icònica al costat de la no menys icònica del Che Guevara (Jesús és el que té els braços oberts com si anés a fer salt de trampolí). Per coses com aquesta la troballa del seu diari íntim ha sacsejat el món editorial. Perquè siguem francs. Un inèdit d’un ídol de masses a qui no hauràs de pagar un duro en drets d’autor és un autèntic caramelet. Però això ho podeu oblidar. L’important és que l’hem incorporat al nostre catàleg (tururut grup Planeta!) i com a prova us n’oferim un tastet:
“Estimat diari, per fi tinc un grup: Simó, un altre Simó a qui dic Pere per no confondre’ls, Andreu, Jaume o Jacob (segons l’humor), Joan, Felip, Bartomeu, Mateu, Tomàs, un altre Jaume (d’humor més estable), Judes Iscariot i Judes Tadeu. Amb tants noms i sobrenoms porto un cacau impressionant. Així que per no ficar la pota els dic: ep, tu!, excepte a Judes Tadeu, que té un nom tan rodó que em surt a la primera, i l’altre Judes, al qual, naturalment, li dic: l’altre, per molt que això l’emprenyi (haver-se dit Tadeu). Fetes les presentacions, he repartit els instruments. Tots toquen prou bé menys en Jaume o Jacob, que no té sentit del ritme (ni de Jaume ni de Jacob). Als cors hi ha la Magdalena (sobretot al meu). La mama diu que no em convé, però s’hi pot posar fulles. Sembla mentida les coses que sap fer al llit havent-se dedicat fins ara al món de les gofres. Després hem anat a sopar. En Tomàs ha ficat un dit a les faves. Però el pitjor ha estat que en Pere seia al meu costat, i els peus li fan una catipén... Al final els hi he rentat (espero que hagi captat la indirecta)”.
Fins aquí l’avançament editorial. En Jaume o Jacob aconseguirà seguir el compàs? La Magdalena confessarà que abans no feia gofres? Resoldrà en Pere el seu problema de peus? La resposta a tot això i molt més a les vostres llibreries!



Pseudònim: Donka

Comentaris

  • Quanta imaginacio[Ofensiu]
    Prou bé | 12-11-2021

    I que ben descrita paraula rere paraula. Enginyós i divertit. Encara que potser sí que has trobat el diari i només has fet que copiar i enganxar!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

294336 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!