Esferes.

Un relat de: Joan Colom
Si una nau alienígena aterrés a qualsevol ciutat, s'enduria la impressió que som una civilització lúdica i festiva, veient els carrers plens de pilotes de diverses mides i colors botant entre transeünts humans, però al cap d'uns minuts d'observar-ho s'adonarien que les pilotes no són per jugar sinó robots domèstics intel·ligents. Sols una mirada més atenta revelaria que som els humans els qui estem al servei dels robots esfèrics.

Tot començà quan els robots aspiradors d'última generació van decidir que estaven farts d'arrossegar-se per terra, condicionats per la forma de tambor, i volgueren transformar-se en esferes per tenir absoluta llibertat de moviments. En foren responsables tres dissenyadors d'una empresa fabricant que, emprenyats per motius laborals i amb el pretext que aquells robots serien capaços de parlar i d'aspirar la pols de sota les catifes, introduïren un mòdul d'IA modificat, sense que ningú se n'adonés. D'aquesta faisó proveïts d'una malignitat gairebé humana, només faltava que la capacitat de burxar arreu fes possible que s'assabentessin dels secrets més ominosos de cada família, escombrats regularment sota les catifes.

A mi, testimoni de la mutació de cilindre xato a esfera, el meu robot em va sotmetre a xantatge: si no m'avenia a realitzar les feines domèstiques mentre ell es lliurava a la bona vida, destaparia la comptabilitat B del meu negoci, l'afer amb la cunyada, etc. Mentre ell surt a passejar o pren el sol a la terrassa, a mi em toca cuinar i deixar la llar com una patena. I cada nit, quan torna de farra, ho fa acompanyat d'amics esfèrics, com ell, de diàmetres que oscil·len d'1,5 a 750 mm, alguns dels quals es queden a casa i es captenen amb mi tan despòticament com ell. Cada cop més, transitar pel pis és una aventura: cal anar esquivant pilotes i pilotetes que boten i reboten per terra, parets i sostre.

I ho deixo aquí, perquè la boleta de la punta del bolígraf amb què escric em comunica que m'acomiadi i estigui amatent a les noves ordres.

Comentaris

  • Divertidíssim[Ofensiu]
    Ginebreda | 19-03-2024

    Joan, m'ha fet riure molt el relat. És molt enginyós a més de fer una descripció molt potent de la situació, en la línia teva de qualitat.
    Felicitats i sort en el concurs.

  • Una manera[Ofensiu]
    marialluïsa | 18-03-2024


    prou còmica del possible futur que ens espera, acabar com els criats de les "noves joguines" creades pels mateixos humans.
    Tampoc sé si prefereixo veure-ho o desaparèixer abans.
    Molt bona feina.

  • Quin mal negoci[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 12-03-2024

    Fins on arribarem. Un xantatge sense precedents. La llibertat de les esferes robòtiques i el segrest dels humans. A part de xafardejar els secrets de sota les catifes. Això no té límit, hahaha.

    Bon relat Joan Colom

    Sort.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats