Escrivint un poema

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

Emparada en el silenci de la nit, em deixo seduir pel full en blanc. Cercant històries que contar. Viatjant als racons de la memòria. A la introspecció.
Els poemes són històries, reculls de vida que a poc a poc i dia a dia el pas del temps m’ha tatuat. Els vesteixo amb paraules que acaricien, esgarrapen, ericen la pell omplint-la de significats. Paraules que somriuen. Viuen aventures. Desperten consciències. Conviden al deliri. Alliberen tensions. Sedueixen emocions. Són paraules que m’evadeixen del món construint un nou univers on poder fer realitat tots els meus somnis.
Paraules que de ben segur tindran diferents interpretacions.
Em pregunto què poder escriure que no s’hagi escrit ja? Què poder explicar que no s’hagi explicat ja?
A voltes com si d’una partitura es tractés, talment un pentagrama de notes en blanc, a recer de la foscor, bressolada pel llençol de la nit, quan ja al llit intento dormir es desperten els pensaments mentre imagino somnis entre línies i espais, projectant el meu món imaginari amagat entre ombres.
Inconscientment intento retenir-los a la memòria pensant que ja els escriuré demà, ara és massa tard per anar a cercar aquella llibreta que sempre m’acompanya i poder-los immortalitzar. Tossudament la coreografia dels meus pensaments no es dóna per vençuda, continua dansant desvetllant la meva ment que esdevé insomne. A l’aixopluc d’aquesta nova melodia intento dormir, però les paraules continuen desgranant melodies que intenten retenir tots els instants.
M’abraço al coixí, les paraules amuntegades envaeixen el meu pensament. Impossible dormir la consciència.
Finalment el pes de la nit s’apodera de mi. Quan el despertador trenca el silenci despertant a un nou dia, les paraules de la nit han fugit de la memòria, mossego els llavis intentant recuperar-les però s’han desfet com paper mullat esvaint-se de la ment, morint el poema abans de néixer.
Potser avui sigui un nou dia per cercar noves paraules sense por a despertar.


Montse Cercós Farreny

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!