ENTREVISTA DE FEINA

Un relat de: Solsona Bot
En Lluc s’aixeca baldat; ha passat una nit moguda. Amb els altres companys conspiradors, el “Penquis” i la “Fàtua”, han fet de les seves. Han entrat en algunes pàgines web d’organismes públics i d’associacions privades. Com cada nit de dijous gaudeixen d’allò més cercant vulnerabilitats dels sistemes informàtics i també fotografies, escrits i piulades que deixin en evidència la hipocresia dels seus directius.
Un cop ha esmorzat, es mira al mirall abans que es produeixi la metamorfosi de Kafka. Hi veu un noi jove amb els cabells de color vermellós, arracada a l’orella, tatuatge als braços i barba de cinc dies.
Es dutxa a consciència i es vesteix. Torna cap al mirall, i aquest li retorna una imatge ben diferent. Cabell fosc ben clenxinat, orelles netes, ulleres de muntura metàl·lica, camisa emmidonada, corbata ni ampla ni estreta, i vestit seriós.
Abans de les onze pren seient en la sala d’espera. L’entrevista és a l’hora en punt i, a poc estant, la secretària el convida a entrar al despatx del cap de personal.
Un cop dins, veu a l’altra banda de la taula un home d’uns quaranta anys, abillat com ell amb un vestit elegant i, tanmateix, amb un cert estil esportiu. L’encaixada és forta per part de tots dos.
El lloc de treball consisteix a desenvolupar l’anàlisi i la programació de les aplicacions informàtiques que han fet d’aquesta empresa un referent i líder mundial.
El cap de personal repassa el currículum i el contrasta amb el contingut que el Lluc ha penjat en la xarxa social per a professionals.
L’acord laboral i econòmic arriba amb tota naturalitat. Estan d’acord amb tot, fins i tot en la necessitat de mantenir una imatge seriosa en les connexions en línia des de casa, amb els companys de feina i amb els clients.
El Lluc desitja arribar a casa per a tornar a ser ell mateix.
El cap de personal està satisfet, tot ha anat com una seda. Té moltes ganes que torni a ser dijous i retrobar-se amb el “Roig”, el company d’aventures a la xarxa, que no l’ha reconegut.

Comentaris

  • Tornar a ser: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-03-2022 | Valoració: 10

    Una metamorfosi tan especial que atrapa a llegir-lo, però el final resulta realment sorprenent i senzill en la línia de la xarxa. Com persones normals que passen per la vida, però de diferents caràcters.
    Gràcies per la teua visita i el teu amable comentari, on em dones la teua opinió, en el meu relat "Un estranger extravagant.
    Salutacions.

  • Transformació[Ofensiu]
    Manelfoo | 14-03-2022 | Valoració: 10

    Realment les persones podem arribar a ser camaleònics, segons el propòsit que ens motivi. Els pares insisteixen una vegada i una altra que ens arreglem "bé" a l'hora de cercar feina, en un intent que no ens cataloguin tal com som. És clara la transformació kafkiana del teu personatge, quant a imatge; però durant un moment he pensat que potser també s'adaptaria i deixaria les seves incursions dels dijous. No l'he encertada, ja que ell segueix sent fidel a si mateix.
    Has escrit un bon relat, amb una guinda final.

  • Aparences[Ofensiu]
    Fidel Català | 14-03-2022

    Cal mantenir un estricte comportament per aconseguir una feina?
    No anem bé, i tu ens fas una bona anàlisi de com funcionen les relacions, ens hem d'emmascarar per tenir allò que ens cal, per viure! Fins i tot davant d'algú que és com tu, fora d'aquella feina. Algun dia cauran les màscares, les caretes.
    Bon relat, ben escrit i amb un lèxic molt curós. Sort.

  • Simular[Ofensiu]
    Prou bé | 14-03-2022

    El que no ets per aconseguir la feina i també per mantenir-nos. Dos personatges molt característics dels temps que corren. Relat ben escrit i descrit!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Solsona Bot

Solsona Bot

27 Relats

187 Comentaris

11740 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona fa 60 anys i estic arrelat també a l'Alt Penedès i a la Segarra.
Amb estudis d'economia i treball en el sector bancari, des de ben petit m'ha interessat i absorbit la lectura. Ara escric una mica, i aprenc.
Jordi Font Oller