Entre el fullam

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Era una nena i no era, amb un tros de corda que s'havia trobat entre el fullam del parc. Ella només feia que córrer i jugar, s'enredava, la botava, la nugava a un arbre i es divertia pegant-li voltes com si ballés amb aquell príncep de la pel·lícula que va veure la nit de dissabte a la televisió.

Va entropessar, va riure i es va alçar més feliç que abans de caure. Mentre corria amunt i avall feia com que una serp la perseguia, i ella mirant enrere en tot moment, es va allunyar a poc a poc de la ruta marcada. La nena reia i reia, queia, donava giravoltes, feia de detectiu entre els arbres... sí! com aquells de les series de televisió de casa de la mamà. Es va cobrir de fulles marrons que hi havia per terra i va seguir perseguint als dolents entre els arbres amb la seua gavardina nova d'espia, cridava i cridava que eixiren: "eixiu dolents, eixiu!" deia entre riallades malèvoles, només típiques en els infants; aquells que encara no saben la veritat de la vida.

Acabava d'arribar a Exeter, els parcs eren més grans, més frondosos i més espessos que allà a la seua llunyana casa de Vilafranca. El dia s'escapava, però no importava; la nit s'amagava, però això li agradava. La mamà estava massa ocupada amb la mudança i les estrelles la saludaven des de les altures.

Pseudònim: Analanthalasa

Comentaris

  • Resposta[Ofensiu]
    Analanthalasa | 13-01-2015 | Valoració: 10

    Moltes gràcies! m'alegro que t'hagi agradat.

  • natura[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 14-12-2014

    La imaginació dels nens és tant gran, que és una pena que no s'exploti i es deixi volar.
    M'he trobant corrent amb la nena pel bosc.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

295814 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!