Enormement virtuós

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
ENORMEMENT VIRTUÓS


Joel, un sense sostre, refugiat a un racó dels voltants d’un l’hospital, amb els seus quaranta anys se sentia malastruc, luctuós i lúgubre. Només hi comptava amb l’almoina que rebia de la gent; diners, menjar, roba, sabates i mantes per resistir la fredorada i gelabror de l’hivern. En Joel percebia el patiment dels familiars dels malalts que s’hi trobaven ingressats, fet que l’entristia i afligia molt. Es va qüestionar què fer per poder millorar-los i aportar complaença als parents, aquelles persones que cada dia l’auxiliaven i assistien. Se li va ocórrer fer-los teràpia musical, conservava encara una guitarra i una harmònica. Tenia coneixements i formació en música, n’havia estudiat durant alguns anys. Va investigar on es trobaven les reixes de ventilació de l’hospital, i, on cop localitzades, va pensar a tocar en diferents moments del dia algunes melodies relaxants. Les simfonies van començar a sentir-se per tot el centre sanitari, passejaven lliurement pels conductes de l’aire, penetrant-s’hi per cada un dels forats que hi havia. Tothom fruïa d’aquella màgia, ningú sabia d’on provenia, ni qui produïa aquella sonada agradívola que tanta placidesa i assossec els feia percebre en escoltar-la. Els comentaris eren gratificants, plaents, en veure la millora dels emmalaltits i que molts eren donats d’alta. Els treballadors verbalitzaven l’acontentament que sentien mentre treballaven i els òptims resultats que obtenien, els venia de grat tornar cada dia a la feina. En Joel no podia estar més exultant, alhora, però, sentia por que fos enxampat i no el deixessin continuar fent aquell bé. No en volia diners, ni cap altre pagament, tan sols continuar emmenant calma i guarir i envigorir la gent. Un dia va ser ataüllat per la direcció de l’hospital, però, des d’aleshores, va formar part del centre. Li van valorar la bona feina, sobretot, l’altruisme, abnegació i desinterès amb què ho feia. Estava cofoi, gojós, enorgullit. En Joel se sentia valorat i enormement virtuós.


Signat:
Ailec

Comentaris

  • El rodamóns músic[Ofensiu]
    Prou bé | 19-11-2021 | Valoració: 10

    Un 10 pel tema i pel que transmet: generositat!
    Pensar en el bé d'altri des d'una posició tan precària (?) té molt mèrit i significat! Els resultats de la seva acció, magnífics. El final, el premi, no sempre va així però és d'agrair en un relat!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!