En la tardor de la vida

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
Aquí vaig nàixer fa cinquanta anys, d’aquí vaig marxar que encara no tenia vint, pensant que em menjaria el món. Mai he pensat que tornaria. Ni quan el director de l’agència em va dir que calia donar una nova imatge a la firma, que entengués que tots havíem de fer un esforç per donar pas als joves. Amb bones paraules em va dir que era vella per representar la seva marca, ni més ni menys. Vaig intentar altres camins, però tants anys en la publicitat m’havien encasellat, ja no em quedaven oportunitats. Fou llavors quan vaig decidir tornar als orígens.
El poble ha canviat, gairebé no reconec a ningú, excepte a la meva millor amiga Isabel, és amb l’única que vaig conservar el contacte. Ha passat tant de temps... Però encara existeix la muntanya on anàvem a buscar castanyes i cireres d’arboç, on els avis ens ensenyaven a distingir els bolets bons dels dolents, on ens trobàvem amb els “noviets” els dissabtes a la tarda. En un d’aquells arbres el Miquel i jo vam gravar els nostres noms dins de un gran cor... He tornat al bosc per veure si encara hi era aquell roure, l’he trobat, mort. En el tronc mig corcat encara es veuen rastres del cor, en canvi els noms estan esborrats per la molsa. M’he posat a plorar, què s’ha fet de l’amor etern que ens vam jurar? Però en realitat no ploro per això, pocs amors d’adolescència duren. La Isabel tampoc es va casar amb el primer, però en va trobar un altre i ara té una família meravellosa: tres fills i cinc néts. La Isabel també tenia inquietuds artístiques però no va marxar, encara canta en la coral del poble. Jo, en canvi, estic sola i en plena maduresa, no tinc res per fer.
Però... passejant per aquest bosc, sota els raigs del sol encara càlids, on la tardor ha pintat de colors les fulles dels arbres, observo que queda molta vida. Si la naturalesa no s’atura, per què ho havia de fer jo?

Estefania Guerra

Comentaris

 • Invitació "El cicle de la vida"[Ofensiu]


  Benvolgut autor/a,

  Com a finalista del V Concurs ARC a la Ràdio 2014-2015
  l'Associació de Relataires en Català (ARC)
  es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
  i a la presentació del llibre
  "El cicle de la vida"

  T'esperem el dissabte 31 d'octubre de 2015, a les 11 del matí,
  a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)
 • Enhorabona![Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “El cicle de la vida” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ EL CICLE DE LA VIDA - JOVENTUT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos


  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick relataire ............................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “El cicle de la vida” que s’editarà a finals de 2015 mitjançant una plataforma digital de publicació.

  on vull constar amb el nom d'autor/a de ...............................................................

  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • molt bonic[Ofensiu]
  montserrat vilaró berenguer | 03-03-2015 | Valoració: 10

  Es trist pero tendre

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: