Els torrats

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Els Torrats

El Grup de música “Els Torrats” tenien la seva primera actuació amb públic.
Abans d’entrar havien decidit expressar com se sentien i parlar, per
estrènyer llaços, estaven parlant sobre com seria un bon líder.
El grup estava format pel Roger, el David, la Noa i l’Olga, cadascú tenia un paper dintre del grup, per exemple l’Olga era la sociable o el David era el líder..., el Roger i en David els eren millors amics de sempre, havien tingut les seves diferències com tothom, però sempre eren l’un per l’altre.
-I tu David què penses que creus que ha de tenir un bon líder?
-Un bon líder ha de ser clar i entenedor, ha de saber escoltar als altres
quan estan passant per un moment difícil com la pèrdua d’un familiar o que no se sent incòmode dintre del grup on està i quan el company o amic del grup li explica els seus problemes, el líder ha de ser empàtic, s’ha de posar al lloc de l’altre per poder comprendre’l millor i donar-li suport, com el que va passar amb el Roger. Ben mirat ha de confiar en si mateix, i amb els altres. Un bon líder ha de saber gestionar les petites crisis que a vegades sorgeixen i també les seves emocions per donar un bon exemple al grup. Per acabar, ha de motivar a les persones del grup per així tenir un bon ambient de treball.- Fa una petita pausa- jo aquestes coses les intento complir com a líder, però, potser no sempre les compleixo...
-David!!-interromp la Noa- Però si tu ets el millor líder que un grup podria
tenir!
-Sempre estàs allí- va opinar l’Olga.
-Ets el millor tio!- va afirmar el Roger apassionat.
-“Els Torrats” us toca!!- va cridar el representant.
Abans d'entrar a l’escenari, el David va parar un moment i va pensar
emocionat: “Si jo soc un bon líder, ells, són el millor grup!”.


Pseudònim: Rinxols Negres

Comentaris

  • El líder i el grup[Ofensiu]
    Prou bé | 27-05-2022

    És de bon llegir un relat on el "bon rotllo" és el protagonista!
    Sort
    Amb total cordialitat

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!