El volcà Montsacopa

Un relat de: Sol_ixent

Corria esperitat i amb el cor a punt de sortir-me per la boca per la plaça dels Braus, quan per fi vaig flanquejar la part exterior del cementiri, que vaig passar amb quatre grans gambades.
Ja de seguida, vaig entrar al camí de Montsacopa, que em transportaria a aquell indret on tantes estones de la meva vida havia passat jugant amb els meus germans durant aquella tan dolça i enyorada infantesa.
Malgrat els anys que feia que no hi anava i ser de nit, em recordava del camí a la perfecció. Però suposo que quan et persegueixen quatre eixelebrats amb un fuet a la mà i amb ganes de trencar-te la cara, la cosa és més fàcil.

Sé de sobres que sóc un imprudent i que sempre em fico en merders, però aquest cop l'enemic n'havia fet un gra massa. Sóc conscient que robar-li la dona a un dels integrants del que era el teu bàndol contrari de l'escola és greu, però no tant com per encendre't en flames la casa i després perseguir-te per tot el poble, davant de la mirada atònita de tothom qui passava pel carrer.

* * *

Pel que sembla, he aconseguit enganyar-los, i els persecutors -per anomenar-los d'alguna manera- han anat per un altre trencall. Encenc entre guspires lluents -fruit del vell encenedor que porto a sobre- el meu últim cigarret de la caixa, celebrant que, malgrat els anys, continuen sent igual de talossos.
Des d'aquest refugi del costat de l'ermita de Sant Francesc puc observar com s'alça prop el volcà de Montsacopa, el més emblemàtic de la zona. Em sembla que faré nit aquí. Total, m'acabo de quedar sense casa!

Comentaris

  • Està molt bé...[Ofensiu]
    AVERROIS | 26-02-2006

    ...però m'ha semblat una mica curt, m'ha sabut a poc. Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

142 Relats

444 Comentaris

129548 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)