El viatge infinit

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
EL VIATGE INFINIT


Quan Sindbad tornava del seu quart viatge no pensava en altra cosa que reunir-se amb el seu amor secret i emprendre amb ella una nova vida lluny del palau del rei Xahriar.

Xahrazad dempeus es mirava en el mirall de la seva habitació. El pas del temps havia eixamplat la seva figura tant com s’havia reduït el seu amor per l’Aladí. Quan tornés el seu estimat Sindbad recorrerien junts els més llunyans oceans, vivint per fi totes les aventures que sempre li havia promès l’Aladí i que mai havia complert. Així es podria desempallegar d’una sola vegada del seu marit, més preocupat per treure lluïssor a una làmpada que havia adquirit a un tal Alí Babà en un mercat de Damasc, i no haver d’explicar mai més, cada nit, un conte al califa. Ja n’estava farta de tot. Volia viure la seva vida.

De cop i volta tot el palau va començar a ser sacsejat per unes fortes i prolongadíssimes sotragades que van llençar Xahrazad als peus del llit, just en el moment que el mirall queia a terra fent-se miques. Els eunucs es veien incapaços de controlar a les concubines de l’harem que corrien esverades d’un costat a l’altre. Tot en el palau estava de cap per avall. La tremolor no s’aturava.

Molt lluny d’allí, en una ciutat anomenada Reus, de la que Xahrazad mai n’havia sentit parlar, la Coia, una noia de quinze anys, recorria els passadissos de la Biblioteca Municipal amb un exemplar de Les mil i una nits que es passava d’una mà a l’altra de manera compulsiva. Quan va obrir el llibre sota el llum de la taula de lectura, el palau del rei Xahriar s’il·luminà cessant també les vibracions. Al moment una llàgrima va lliscar pel rostre de la ja no tan jove Xahrazad. No era la primera vegada que això passava. Sabia que tenia poc temps per posar-ho tot a lloc abans que la funció comencés de nou. Tampoc aquesta vegada -va pensar amb amarga malenconia- aconseguiria fugir amb el seu estimat Sindbad. Els mil contes per explicar al califa l’empresonaven un altre cop al seu immutable destí.



Pseudònim: Horatio

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!