Error al obtenir el relat

El repte gloriós

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
El repte gloriós


La intel·ligència artificial (IA) i la robòtica era el seu deliri, sentia fal·lera per tot el relacionat amb la tecnologia. L’afició li venia des de petita, investigar les joguines per dins, l’embogia, desmuntar i muntar qualsevol objecte, construir de no res qualsevol cosa i reparar tot el trencat o espatllat, l’entusiasmava. La destresa amb què ho feia era esparverant. 


Es formà estudiant carreres, màsters i postgraus de mecànica, electrònica, investigació i informàtica. El seu afany era construir un autòmat que comptés amb els tres nivells de què consta la IA. La seva aspiració era poder ser una prestigiada investigadora i inventora.

Per sort, tingué l’oportunitat de participar en un concurs de robòtica, fet que li atorgà la possibilitat de posar en pràctica tots els seus coneixements formatius. 


Es capficà a crear un robot que beneficiés a les persones. Pensà a fer un que controlés els marcapassos i les pròtesis valvulars percutànies que implantaven els cardiòlegs als pacients amb patologies cardiovasculars per sincronitzar l’activitat elèctrica i mecànica del cor. Que advertís de qualsevol irregularitat en el funcionament d’aquests aparells implantats, de la disfunció del cor i que també posés solució. Fabricà un artefacte que, des de l’ordinador d’un centre sanitari i mitjançant un codi connectat entre l’eina i l’implant, pogués saber la ubicació de la persona, l’anomalia que patia i exercir en conseqüència. 


Obtingué el primer premi! Cardiòlegs d’arreu del món mostraren complaença pel gran servei que els proporcionaria i la seguretat i tranquil·litat que aportaria als pacients. Va ser patentat per diferents empreses.


El nou repte era inventar, aprofitant el potencial dels avanços tecnològics, una màquina eficaç i resolutiva, capaç d’anul·lar i destruir tot aparell construït per provocar mal i destrucció. Tot sabent que seria una feina feixuga i complexa, considerà que pagava la pena intentar-ho per tot el bo que aportaria al món. El resultat va ser gloriós.


Pseudònim:
Ailec

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!