EL QUADRE DE LA VERGE

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Fra Bernadí s'espolsa de la seva testa rapada i els seus hàbits sorgits mil vegades el polsim de la neu que cau, i comença a deixar grisenc l'hort de l'apartat i humil monestir arraulit a la serralada. Amb pressa i amb mans balbes recull el cistell dels últimes cols gegants, naps, porros, alguna remolatxa i poques xirivies; és l´última collita abans de Nadal. L'hivern es diu no es presenta gaire gras, cert tenen les trumfes, algunes conserves però si el Bon Senyor que els auxilia a voltes ,el pare de fra Berenguer de Totfort,no fa quelcom ,ballaran magres els mesos de fred en l'isolat monestir de Sant Llàtzer.

Ja fa tres anys va anar a raure com a servent i frare llec i mosso de Berenguer i es pregunta perquè no s´hauria quedat a casa son pare a la Vall, allà podia pintar igual que aquí. Amb aquestes cabòries quasi no sent que fra Jeroni el cuiner crida des de la porta de la cuina faci via, que el seu amo el vol a la cel·la.

Deixa en un banc el cistell de verdures i pel claustre s´encamina a l´estança de fra Berenguer. El troba assegut i a les mans hi te l´imatge de la Verge ,que esguarda. Ell un pobre inculte que no sap llegir ni escriure li sembla celestial, creu és el quadre més bell que ha pintat mai el frare pintor.
.

-Bernadí, porta la pintura a on no la pugui veure ningú, el meu pare, el meu germà i la seva dona estan a punt d´arribar, com sempre per Nadal.

-Mi senyor Berenguer, si estarien orgullosos de veure-la,

- Bernardí si us plau ....


-Si senyor ja hi vaig .

- Un cop desada, escolta la campana de la porta, ell és això un pobre escarrassot es diu,i en obrir queda amb la boca oberta.

De sobte ho entén tot, el convent , la pintura , per això resten en aquest remaleït Sant Llàtzer, per una noia igual al quadre de la Verge ,la dona del germà.

Comentaris

  • i l'amor....[Ofensiu]
    brins | 24-01-2019 | Valoració: 10

    Una història molt ben ambientada i amb un final inesperat que la fa força original. Tens molta imaginació, Montserrat!

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 08-01-2019 | Valoració: 10

    http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/la-pintura-de-la-verge/

    Gràcies.

  • En blanc i negre.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 07-01-2019 | Valoració: 10

    Sovint, al llarg de la història, moltes obres d'art... l'artista ha volgut plasmar l'amor ideal, l'amor impossible, l'amor secret o camuflat. La teva història hi voreja un xic de totes aquestes bones intencions. Jo crec, Montserrat que tu anaves per a guionista de pel·lícules en blan i negre, o sigui d'autor. Enhorabona i que tot se't solucioni aquest any 2019 que hem encetat, Nil.

  • Magnific[Ofensiu]
    Espurnes | 07-01-2019 | Valoració: 9

    Bona estratègia! La ment humana no deixa esplaiar el cor.

  • Ai, aix....! Misteri[Ofensiu]
    rnbonet | 07-01-2019

    ...que fins el final no entenem. Aqueix assumpte amorós que fa tan 'secret' el quadre.

    Bon 'tempo' i una descripció magnífica de Fra Bernardí.

    Salut i rebolica!

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323041 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.