El plat fred de la venjança

Un relat de: Elisa Martínez i Alcaina
Tenia tretze anys quan la van violar. Caminava de pressa cap a l'antic molí, com sempre que s'emprenyava amb la seva mare, però ara s'adreçava al seu habitual refugi perquè ja no la tenia; havia faltat aqueix matí. Virgília estava enfurismada amb ella perquè havia mort deixant-la sola amb el seu pare, amb qui encara s'entenia menys. Tot pujant-hi per l'escala, dos nois més grans que ella van aparèixer del no res rient i escridassant, Ja ets lliure, la teva mare ja no podrà prohibir-te que surtis amb nosaltres!, No surto amb vosaltres perquè no em ve de gust, borinots, jo festejo amb Tomàs i ja ho sabeu, Clar, però ara ell no hi és i volem fer-te companyia i alleujar-te el dol, Deixeu-me sola! Però Joanet i Tonet no se'n van anar sense abans fer de les seves. El seu pare no la va creure; Tomàs, tampoc, i així es va jurar a si mateixa que algun dia es venjaria de tots ells. El que no podia saber en aquell moment era que, tretze anys més tard, la set de venjança acabaria amb la seva pròpia vida.

Un gat negre que sovint la seguia pertot arreu va arribar a la porta de casa seva en el precís instant en què havia decidit suïcidar-se, si bé aquest cop anava seguit d'altres dotze gats negres més, que començaren a miolar tots alhora mentre esgarrapaven la fusta amb insistència. No va servir de res l'acció conjunta; Virgília era ja un cadàver. La presència de tal bandada va cridar l'atenció del veïnat, que s'hi va apropar a poc a poc; primer els veïns del mateix carrer, tot seguit els dels carrers contigus, després els de la resta del poble i en darrer lloc, el nou alcalde, qui començava a sospitar que la desaparició de l'ex-alcaldessa no es tractava d'un fet casual ni es devia a les qüestions de malversació que adduïa la policia. De tota manera, el cas ja no tenia solució; eren tots morts, víctimes i botxins.

Els tretze gats negres van seguir la comitiva que portava el cos inert de Virgília fins a l'entrada del crematori, nº13 del Carrer de la Verge del municipi Tretze Aigües.

Comentaris

  • Suggeriment[Ofensiu]
    fesolmenut | 23-01-2024

    Bon dia, Elisa,

    et faig un petit suggeriment per aquí, un relat de fa un temps, perquè no sé altra manera de fer-ho, de cara a nous lliuraments, i que crec que et pot ajudar a polir els contes. Hi ha una eina, LanguageTool, que és gratuïta i va molt bé per corregir els errors més visibles (de vegades un petit error ortogràfic o gramatical) i t'eviten d'haver d'enviar missatges demanen correccions de darrera hora. Per si la vols fer servir (si no ho fas ja), va molt bé i sempre et donarà un punt més de seguretat. A mi em va molt bé.

    Una abraçada.

  • Agraïment retornat[Ofensiu]
    fesolmenut | 07-06-2023

    Bon dia, Mary Jane,

    moltes gràcies pel teu comentari, sempre amable. No et preocupis per haver comentat o no. Cadascú té la seva vida i la seva feina, i és complicat d'atendre a tot. Sovint no s'hi arriba.

    D'altra banda, molt content que hagis guanyat un concurs i que t'hagin publicat. Enhorabona! Serà ben interessant de poder llegir aquesta novel·la distòpica. Ja me'n diràs més coses quan arribi.

    Jo tinc un blog, una mica abandonat, https://batibull.blogspot.com/ on vaig deixant els escrits que han tingut una mica de ressò. Hi pots donar un cop d'ull també si vols.

    Molta sort i ens continuem llegint.

    Una abraçada!

  • Barreja[Ofensiu]
    Prou bé | 17-05-2023

    Fantasia i humor negre barregen diferents temes dels microrelats de la temporada.
    Escrit amb la mestria que et caracteritza.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • I per acabar el context...[Ofensiu]
    fesolmenut | 16-05-2023 | Valoració: 10

    Bona tarda, Mary Jane Steinburg,

    un bon final a la col·lecció de microrelats enllaçats. Dones més context al suïcidi i assassinats de la protagonista, i ho acabes enllaçant tot amb el subtema d'aquest mes (el número tretze: dels gats, del carrer, ..., i del mal fat que fa que posi fi a tot). Una bona jugada per tancar un experiment reeixit.

    Bona feina i molta sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats