EL NEN OSTRA

Un relat de: rober


A l’horabaixa, quan la mar blava es torna fosca i la marea viva s’apodera de les platges, el nen ostra s’ajeia en la sorra daurada. Tot enjogassant-se, amb la seva fina aspror que se li esmunyia entremig dels dits plena de matisos. I, mentrestant, intentava apaivagar amb la remor de les onades, els retrets que encara li ressonaven dins la seva closca ben tancada.
Fugia de les discussions del pare i de la mare que, sense remei, a les seves oïdes arribaven... Però, com vols que me l’estimi? Si cada vegada que el miro, hi veig a la seva pell, la teva infidelitat... No deixaràs mai de banda el color, oi? Ets incapaç de veure-hi més enllà. I et perds, amb la teva ceguera, la mirada innocent de l’infant. Però, fixa’t bé en el que et diré ara, si pogués tornar enrere, no el gestaria, si d’aquesta manera fóssim capaços de gaudir tots dos del dret a oblidar que vaig ser concubina.
I, atrapat en la pròpia hipocresia el matrimoni s’enfonsava. No superava la dissort de gaudir de la seva presència. Tanmateix, el nen ostra els alliberà. En deixar-se endur per la marea viva i les seves amorosides llengües d’aigua salada, que se l’emportaren, ben lluny, bressolat amb el vaivé de les onades.
Aleshores, l’hermetisme, en el qual havia estat sotmès el nen ostra, esdevingué innecessari. En sentir-se envoltat per les constants carícies de les corrents marines. I, alleugerit, mar endins, es va descloure. I, mostrà el que la duresa de l’embolcall havia estat protegint. Una fina perla que en les profunditats de l’oceà la seva puresa lluïa.

Comentaris

  • De l'ostra a la perla![Ofensiu]
    Romy Ros | 13-04-2020 | Valoració: 10

    Enhorabona finalista del mes de març, per aquest relat: et felicito de tot cor!
    Tal i com ja et vaig dir en el seu moment és un relat preciós ple de brisa marina i humanitat... de tot això només pot sorgir ...una perla exquisida!
    Salutacions de mar turquesa,
    Romy Ros ;)

  • m'encata l'hora baixa![Ofensiu]
    NADINE | 13-04-2020 | Valoració: 10

    Primer de tot felicitar-te per ser un dels finalistes en el concurs del mes de març. Enhorabona.
    A banda d'això, el relat és preciós en les seves descripcions i te una sensibilitat que és fàcil copsar. Després de tant otracisme arriba la perla elaborada amb gran pulcritud.
    Enhorabona "rober"
    Salutacións cordials. Nadine

  • Perla.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 11-04-2020 | Valoració: 10

    Aquest nen ostra m'ha captivat per la sensibilitat que desprèn, m'ha ullprès per la bellesa que l'envolta, fent-me estar present en l'escena. Nota la sorra i l'aigua que duu les onades, El final és una perla de relat, per doble partida: Una fina perla que en les profunditats de l’oceà la seva puresa lluïa. Meravellós! Nil

  • Preciós relat[Ofensiu]
    brins | 11-04-2020

    Quin relat tan bell! amb regust de mar i d'humanitat.
    Felicitats per haver quedat finalista. Ho mereixies!

    brins

  • Enhorabona Finalista[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................





  • Ostres, quin bon regust...[Ofensiu]
    Romy Ros | 17-03-2020

    M'ha deixat el teu relat tan ben trobat i descrit: gust a brisa marina i a humanitat quotidiana. Gràcies

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rober

rober

28 Relats

87 Comentaris

11265 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Nascuda a Barcelona i actualment resident al Vallès oriental.
Gràcies pels vostres comentaris.
Per qui vulgui contactar en privat.
merigalo@gmail.com