El glop etern

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio

La boira a les primeries de març a la ciutat de València és del tot excepcional, pensava. Circumstàncies adients per provar escenaris nous. Estava fart del gran banc de Terranova, de Califòrnia, del Po, dels altiplans suïssos, de l’escenografia tòpicament cinematogràfica de Londres i dels boscos de meigas del nord de la península.
A més, es tractava d’una boira d’advecció, una capa d’aire calent es movia sensualment sobre una altra més freda, una situació excepcional que l’excitava. Era l’escenari perfecte.
Pesats núvols baixos allargaven les urpes, vaporosos, i, en una confusa abraçada, anaven engolint-ho tot. Tot i que li agradaven més els terrats, decidí entrar directament per la terrassa, la urgència de la seua erecció no admetia dilacions. S’acostà fins a la cambra sigil·losament.
Ella jeia indolent, els cabells rabents corrien coll nu avall, el riu de la nuca descoberta, com afluents de pits oberts mar endins. Ignorant, els braços estesos queien sobre el llenç, les galtes rosades, innocents, presagiaven densos incendis i passions desbocades.
La lluna s'escolava , lubricada, entre els vels de les cortines sedoses i contemplava l’escena, voyeur habitual. A fora l'ombra de la nit s'hi estenia, misteriosa i, en una esotèrica dansa, en escassos minuts tot ho ennegrí. Era mitjanit.
Ella ara es belluga, el neguit de les cames obertes dibuixa gargots seductors, els bells ulls semiclosos intueixen la proximitat del trot cadenciós d’un vermell cavall alat. La foscor avança cap a la cambra, s'esmola, punxeguda, i, en un fugaç moviment, tot ho absorbeix. La boca semioberta exhala deliris, les natges despertes fan créixer voladissos antulls, l'esquena arquejada, cerosa, lluent. El somni penetra entre els llavis molsuts, carnosos, xop de set s’escorre entre els desitjos més pregons un glop anhelat, irreal, etern.Autor: Blai Carles Villa i Català

Comentaris

 • Enhorabona[Ofensiu]

  Benvolgut/benvolguda participant:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió de Concursos - ARC


  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na ......................................................................................
  amb DNI. Número .......................................................................
  i nick/pseudònim relataire ...........................................................

  AUTORITZO
  a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
  ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
  on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: