Doble fons

Un relat de: Homo insciens
Arribarà a un quart i cinc de deu. Deixarà l’abric sobre la cadira del menjador. Vindrà a la cuina i et farà un petó. Després s’atansarà a l’habitació d’en Sebas, però ell no hi serà, li diràs que és a casa d’un amic. Anirà al seu despatx, s’asseurà a la butaca i, com sempre, li portaràs un whisky. Tornaràs a la cuina i a partir d’aleshores, passi el que passi, no et mouràs d’allà. És un home sistemàtic, seguirà la rutina de sempre, tu fes el mateix i no sospitarà. No li facis cap senyal ni realitzis cap acció fora de la normalitat. Tenim instruccions clares, si col·labores no us passarà res, ni a tu, ni al teu fill. El teu marit no és l’empresari honest que et penses, necessitem extreure-li certa informació que només ell coneix. Falten sis minuts. Ho has entès? T’he preguntat si ho has entès!

***
Un tret ressona a tota la casa. Quan entra al despatx els atacants ja no hi són i el seu home jeu a terra envoltat de sang. Rere seu, desenes de dossiers escampats, amb detalls sobre crims i xantatges, surten del doble fons d’un armari que roman obert de bat a bat. La policia veurà l’escenari i comprendrà que els negocis tèrbols del seu marit l’han portat inevitablement a aquesta situació. I tindran raó. La dona agafa el telèfon amb calma i servint-se un whisky truca a la policia. Amb cada glop celebra que s’ha complert, fil per randa, el seu pla. Cada escena que es va imaginar. Fins i tot l’última. Amb un gest de satisfacció als llavis cerca els ulls de l’home moribund, que li retorna perplex la mirada en el darrer alè.

Comentaris

  • Si, no cal..[Ofensiu]
    kefas | 04-03-2021

    .. que em miris amb aquesta cara de perplexitat. Saps que la mort fa temps que t'assenyala. Potser si t’haguessis fixat amb quina mena de meuca en casaves... Ui, què he dit ! No t'amoïnis, no li explicaré que no n'hi ha prou amb llençar la pistola a la caldera de la calefacció

  • UN PLA BEN PLANTEJAT [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 11-02-2021 | Valoració: 10

    Molt intrigant fins a l'últim moment. Un crim perfecte, on els policies hauran d'investigar com i perquè han matat al marit.
    M'ha sorprès tot aquest relat, està perfecte.
    Enhorabona, Homo insciens.
    Saluts i fins a l'altra.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32789 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància