Dibuixo un cercle

Un relat de: Mena Guiga
Estàs trist i et sents sol i jo vinc carregada del llum de lluna blanca i amb aire fresc de la nit quan es passeja prop d'un rierol per sentir com els grills canten i canten i l'aigua també.
Estàs així i jo no ho vull.
Vinc i amb un dit -posem l'índex- dibuixo un cercle que no és ni imaginari i tu hi ets al centre. Un cercle que és molt més ampli del que sembla, un cercle que no li diré màgic per no semblar fantasiosa. Un cercle fora de tot el que no sigui l'espai que ocupa, fora de tot el que és i no es vol, llunyà i aliè a cap maldecap, farcit de seductora serenitat.
Aquí dins hi ha onades, besades, rialles, mirades.
Hi ha colors.
Sempre que et calgui el cercle, el tindràs, perquè vindré i el dibuixaré.

Entesos?

Comentaris

 • Ostres...!!!![Ofensiu]
  Llem | 01-11-2012 | Valoració: 10

  La fortuna ha somrigut a "l'encerclat"!

  Directe, clar, ràpid....i amatentment amorós!

 • Un cercle d'il·lusions[Ofensiu]
  rnbonet | 30-10-2012

  Un cercle ansiós, un cercle de felicitat, un cercle d'allò que no hi ha massa, a hores d'ara.
  Passeja cercles, passeja vida. Passeja esperança, xicona!

  I mentre ... salut i rebolica!

l´Autor

Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

879 Relats

949 Comentaris

416481 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Sóc del 66.
I d'octubre.
I m'agraden les dues dades.


La vida.
El sentit de la vida és sentir-la, més que no escoltar-la.
Hi fan molt l'actitud i la voluntat (quin tàndem amb alts i baixos!).
He après que cal tenir-ho ben present (en cada moment present) i que si caic, caic, i si vull m'aixeco. I que a vegades cal ajuda, com també podem (hem) d'ajudar, sers socials com som. I de la patacada sempre alguna cosa en queda. L'ànima, però, no ha de voler aquest pòsit: el trascendeix, ha de fer-ho És molt més. El pòsit de la patacada és perquè el bon cervell se'n faci càrrec i ho integri. (com estic parlant! sóc jo?).

Entenc que som/podem ser/... : ànima-amor, entrega i unicitat, creativitat i complexitat.

'Sense pressa, sense treva', com deia Goethe, deixa-m'ho tenir clar, perquè...senzillament: és la vida.

L'escriure per què i per a què.

I seguir. Sent vulnerable i transparent (hi ha mesures, però el màxim possible), amb l'acceptació de les virtuts i els defectes.

La comprensió que dins aquesta vida n'hi ha unes quantes i que en el procés de canvi, en el fluir (puto verb! ...ara que pitjor és ''pillar') i els trams que comporta -mai indolors- és necessari. Per ser més qui sóc i per oferir la meva esfera, però també saber-la preservar (aquest fragment m'ha quedat un pèl 'miquelmartipòlic!: esfera, preservar) ;)

Mantra: jo agraeixo, jo estimo (aplicat o assajat, l'important és tenir-lo present).Aquesta etapa que em fa abraçar-me, l'alegria en la tristesa i a l'inrevés. Si li dic 'maduresa' em foto una hòstia, perquè sembla com si la nena petita que duc a dins hagués de morir. I no és així. Me l'estimo.

Les queixes són mentides vestidetes de ganes de fer perdre somriures.

Abans la natura i les persones-persones que la matèria. Abans que el tenir, el ser. O un tenir-ser equilibrat, coherent i conscient. Gens fàcil, que els mots bonics i de compromís han de passar al nivell demostració-acció (hi ha ha graus, és clar).

I el món, tan tocat de tantes tecles...fa mal.

Si no hi ha res més allà dalt, en la serenor còsmica.... Sí que hi és. Abraçar el cel cada nit i escalfar-se amb els estels que brillen sense demanar res. I va a tongades.

Les paraules. El llenguatge. Els sons. Una màgia, quan està ben dut. Jo tinc la dèria d'escurçar noms propis...entre d'altres que qui em llegeixi-coneixi (és indivisible) captarà.

El 2018 he passat a ser VEGANA, la decisió més maca de la meva vida. Saber que no col·laboro gens en la indústria càrnica, làctica, d'ous, de la pell, de l'oci amb animals, de l'experimentació amb ells...fa estar millor. Crec, sincerament, que el veganisme és la llum del món i l'únic sistema redemptor.****Tinc publicat un llibre de relats (tocant el tema eròtic, l'humorístic...i més): 'Al terrat a l'hora calenta' (Nova Casa Editorial). El meu primer fill gran. Els altres, contes per a infants, coescrits amb A.Mercader i il·lustrats per mi, són un dels rierols del feix que em conforma i va conformant.

butxaca5@gmail.com