Desig d'aventures?

Un relat de: TerricheT

No sé si ho podré resistir, fa una xafogor molt enganxosa a la selva. Crec que acabaré liquat en un suc salat farcit de pústules; els mosquits m’estan fent la guitza a tort i a dret. Voldria ser lluny d’aquí. Curiosa afirmació; és la mateixa que m’ha dut on estic ara.
Fa no vint-i-quatre hores que era a l’aeroport de la meva ciutat, amb el neguit de viure aventures, però ben lluny de casa. M’ha calgut fer mitja volta al planeta per desitjar, de tot cor, tornar al punt de partida i repensar-me la gosadia de voler fugir. Sols era això, fugir de la rutina de la feina, del dia a dia.

Volia fer un «trekking» fins a unes ruïnes apartades de Guatemala. En arribar a la capital he agafat un vol interior en un bimotor de deu places. El vol ha estat prou agradable. En baixar del bimotor hem pujat a un microbús. A part del guia i el conductor, érem cinc caminants més; tres dones, un home gras i jo. Ho he dit un parell de cops; el xofer conduïa molt de pressa per aquell camí tan enfangat. De sobte, en una corba oberta ha perdut el control i hem caigut per un desnivell. He sigut l’únic supervivent, la resta estan morts. Tinc una cama trencada, però estic viu gràcies a l’home gras que m’ha parat els cops.

El xivarri eixordador de les bèsties que m’envolten em devora l’enteniment. No és rar, el neguit per la cosa desconeguda fa parar boig a qualsevol —i que no vagin més enllà! Però me’n sortiré i hauré viscut una veritable odissea. Espero explicar-la, ni que sigui amb el cor encongit; seré com l’Homer, però diferent, actualitzat.

Tot plegat m’ha fet pensar; per què vaig fer el pas?, per què li vaig voler ignorar aquella llàgrima de comiat a l’estimada? —No em deixis aquí?— em va dir entre sanglots. Sempre hem viatjat junts, i fa uns dies li vaig etzibar: —Vull viure una aventura en solitari.

Hauria d’haver callat!

I ara, en aquesta selva perduda, envoltat de cadàvers desconeguts, soc jo qui vol plorar!

Comentaris

  • no m'agrada autocomentar-me, però...[Ofensiu]
    TerricheT | 02-02-2021

    Hi ha una frase cap al final del relat, que se'm va escapar un signe d'interrogació, quan hauria de ser d'admiració.

    Ja sé que de cara al concurs poc puc fer i això segur que em penalitza, tot i que ha quedat finalista, i això em fa molt feliç.

    Hauria d'anar així, la frase...
    Tot plegat m’ha fet pensar; per què vaig fer el pas?, per què li vaig voler ignorar aquella llàgrima de comiat a l’estimada? —No em deixis aquí!— em va dir entre sanglots. Sempre hem viatjat junts, i fa uns dies li vaig etzibar: —Vull viure una aventura en solitari.

    La frase en fosquet en el relat vaig posar un interrogant.
    Gràcies per les vostres lectures.

  • autorització publicació - error text[Ofensiu]

    Autorització publicació, error en el text.

    Per error hem escrit el nom del recull ANIVERSARI, quan ha de ser GÈNERES NARRATIUS.

    Disculpeu l'errada.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • bona tornada[Ofensiu]
    marialluïsa | 29-01-2021


    En el fons tot tenim un desig d'aventura ocult, però amb el final que somniem. Al teu protagonista no li ha sortit tal i com esperava, igual com passa en la vida real.
    Relat que mostra el moviment, la rapidesa en la succeció de fets on mostres les ànsies de trencament de la rutina.
    La rutina de per si, ja comporta el perill,tot i no ser-ne conscients. Qualsevol dia pot esdevenir una aventura mentre planegem una escapada que ens salvi. Només les llàgrimes dels dos personatges fan palesa la comoditat de la rutina.
    Bon relat, he notat la xafogor, les picades dels mosquits i els crits de les bèsties. Bona tornada a casa.

  • Intentant sortir de la rutina[Ofensiu]
    Naiade | 20-01-2021

    De vegades el tedi de la vida quotidiana en dur a fugir de la realitat tot cercant aventures excitants, en el teu relat ho has deixat ben clar. Mala sort la del teu protagonista, potser abans de fugir hauria hagut de pensar-ho i acabar temes mal acabats. La pressa per canviar el present l'han dut a mals destins. Aconseguit. Sort

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de TerricheT

TerricheT

26 Relats

195 Comentaris

17790 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La fantasia és la música dels sentits, la realitat és la música del desconcert.
El desconcert és l'orquestra del caos, en el caos trobarem la melodia.


Sigues fantàstic, amic meu.
B.L.

Moltes vegades, els meus relats cerquen un cert aire de la mitologia, i si pot ser, la nostrada.


El meu nom l'he triat per fer homenatge a l'autor de fantasia Terry Pratchett, creador del MónDisc. No el llegiu terriche-T és TerricheT, tot seguit. La T majúscula final és sols una imatge que tanca el cercle, com el seu Món Disc.

Deixo espai als meus altres perfils, en aquest, poca producció afegiré.