De viatge

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Último aviso para la señora Mireia Ripoll Gonzalez, embarque urgentement por puerta tres, vuelo con destino a Barcelona.
Corrent tant com li donava la faldilla del vestit jaqueta i les sabates de taló va arribar a la porta quan ja passaven la cinta que barra l’accés a l’avió
Esperense por favor, soy Mireia Ripoll.
Sostenia un maletí sota el braç i en la mà estrenyia la tarja d’embarcament i el dni . La cartera de l’ordinador la duia en bandolera i es cordava maldestrament els botons de la jaqueta amb la mà que li quedava lliure.
L’avió començà a rodar. Dues hostesses situades, una al començament del passadís i l’altra cap a la meitat , iniciaven les rutinàries explicacions de les mesures de seguretat.
Ben asseguda ja en el seu seient de la primera fila, va girar el cap maquinalment per veure si l’avió anava gaire ple; i és llavors que es va adonar que la hostessa del centre de l’avió era la Núria. La seva amiga de l’ànima de l’escola.
La Núria ja volia volar de molt jove i des del primer dia que va viatjar amb avió , s’havia après la gestualitat de les hostesses. La repetia a la Mireia, quan estaven soles, un munt de vegades. La Mireia es trencava de riure veien-la tant en el seu paper
Al aterrar la Mireia va esperar que sortissin tots els viatgers, i quan va veure la Núria, es va plantar davant d’ella sense dir res amb els braços estirats, assenyalant-la. El primer que va pensar, la Núria: qui és aquesta boja que ens escarneix?; però la va reconèixer . Era la Mireia, la seva millor amiga de joventut.
Es va aturar a tres passes d’ella i va estendre els braços imitant el seu gest mentre els seus ulls espurnejaven per l’emoció .
Després la Mireia va obrir lentament els braços. La amiga la imità i allà es va aturar el temps en el dessolat vestíbul de l’aeroport , fins que es van fondre en una abraçada, galta contra galta humides per les llàgrimes.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!