Comunicació fluïda

Un relat de: Magda Garcia
No sabia com expressar-se per fer-se entendre. Constatava que els seus interlocutors no captaven les seves idees ni comprenien què volia transmetre'ls. Havia viscut a diversos països. Era un cosmopolita. Però se sentia una mica analfabet en diferents llengües perquè no en dominava cap a la perfecció. Si pogués sumar els diferents vocabularis que coneixia en un únic idioma, llavors se'l podria considerar una persona culta. Però malauradament quan teixia frases i idees barrejava llengües. Com més sabia, més dubtava i més insegur se sentia. Va pensar que si prioritzava només una llengua, posant-hi tota la seva energia, dissiparia aquesta incertesa. Per això, per vèncer aquest desassossec vital, es va decantar per comunicar només en la que sentia com a més pròpia. El problema és que en aquella època de la seva vida vivia en un país on ningú no la parlava. Eren els anys seixanta del segle vint i residia en un poble on ningú no la coneixia. Només un turista que va pernoctar una nit a la pensió de la carretera. I és que comunicar no és només una qüestió d'idioma. També depèn de l'època i el país on es viu.

Comentaris

  • Error de percepcio[Ofensiu]
    Prou bé | 13-02-2022

    A l'hora d'escollir. Un relat que, vés a saber el perquè, m'ha desassossegat!
    Bon relat quant a estil, vocabulari i posada en escena.
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

153 Relats

518 Comentaris

43866 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023) i el 2n Premi l'any 2024.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.