Coincidències

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Coincidències


La senyora Conxita era una fidel seguidora del tretze. Li agradava explicar com s’havia convertit en el número de la sort per la família. No era una casualitat que la casa i el negoci estiguessin situats en ell. I amb la seva veu octogenària, narrava a tothom que l’escoltes, l’anècdota de la grossa de Nadal quan va comprar una butlleta amb el tretze, convençuda de tenir la guanyadora. I encara que fos per la terminació en sis, va ser premiada. En canvi, la ment matemàtica de la seva neta, l’Anna, rebutjava la humanització dels nombres naturals. La jove, incapaç d’escollir entre el set i el tres, no entenia la creació de lligams efectius amb xifres. Aquella tarda, berenant, en van parlar. L’àvia convertia les coincidències en evidències per tal de santificar la xifra i l’Anna barrinava sobre la dualitat de la sort. En arribar les sis es van acomiadar i la jove, que no volia arribar tarda a la feina, va anar a buscar el seu cotxe. El va trobar atrapat per un altre, aparcat en doble fila. Va decidir preguntar a uns nois que parlaven al final del carreró. Somiadora i optimista, no concebia la maldat humana, i per aquest motiu no va poder anticipar el que passaria. La van rodejar empentant-la com si fos una pilota, d’un costat a l’altre. Sentia la por bloquejant dins seu i no va poder cridar. Mans que la tocaven i la grapejaven, cops de puny i puntades de peu, fins que va arribar la foscor. Més tard, ja estirada dins de l’ambulància, va despertar. Escoltava una sirena, però no s’orientava. Aguanta una mica més que ja arribem, li deia la noia que tenia al costat. No tanquis els ulls, li demanava. No parlava, amb prou feines brogia sons guturals, alhora que li sobrevenien imatges borroses, recordava fortes olors i es reproduïen veus que la colpien. Volia tancar els ulls, però s’esforçava a repetir el mateix so una vegada i una altra. S’esgargamellava neguitosa fins que la noia la va entendre. Tretze. Eren tretze, deia.   


Psudònim:
                  De la Pluja

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!