Aquell estiu, a Cadaqués

Un relat de: Sol_ixent

Aquell estiu, pintava igual que tots els anteriors. La destinació no variava, i Cadaqués ens esperava als pares i a mi amb els braços oberts.

La primera setmana de juliol va transcórrer sense cap mena d'anomalia. A més, els amics d'allà no arribaven fins a mitjans d'agost; així que havia de deixondir-me com podia per tal de no avorrir-me. A l'inici de la següent, però, va passar quelcom que va marcar-me profundament.

Abans de dinar, havia anat a fer una capbussadeta a la piscina comunitària, i va ser llavors quan el vaig veure. Quan sortia de l'aigua, va passar per davant meu. Un jove de no més de vint-i-cinc anys, alt, de pell bruna i cabell negre. Era jardiner, perquè anava vestit amb un mono verd. Ni es va dignar a mirar-me, però em vaig quedar uns instants seguint-li el rastre fins que va desaparèixer de la meva vista.

Em vaig passar la resta de dia barrinant sobre el tema. Havia de tornar-lo a veure, però ni tan sols sabia com es deia. No obstant, l'instint em deia que el destí tornaria a unir-nos. I no s'equivocava.

Després de sopar, vaig anar a comprar tabac pel pare al bar de sota de casa. Just creuar el portal, una mà va agafar-se de la meva. Quasi em salta el cor del pit en veure qui era. Sense creuar ni un sol mot, vam anar fins al seu cotxe, que estava aparcat dos carrers més enllà. Un cop dins, em va dir que es deia Pol i que, al matí, a la piscina, ja m'havia clissat de primeres. A més, coneixia el meu pare i sabia on vivia. Va conduir fins a tocar del port, on podríem xerrar tranquil·lament. Era un xicot trempat, però tenia un punt de tímid que m'embogia.

Al cap d'una estona, i amb la sangria del sopar encara al cap, va arribar el primer petó. Jo estava al cel, i no em va importar gens seguir-li el joc i perdre la virginitat amb ell.
Vaig descobrir la meva homosexualitat amb un desconegut, però no me n'arrepenteixo gens ni mica.

Comentaris

  • Hola Sol_ixent![Ofensiu]

    He fet una repassada visual a les teves últimes produccions i m'he decantat per estrenar comentari en aquest.

    Primer el relat. Tot i que hi ha un punt de sorpresa (al final ens assabentem que el protagonista és un noi, i només per la referència a l'homosexualitat, perquè no sabem ni tan sols com es diu), haguessis pogut donar encara més joc. La història sembla que acaba de forma ràpida, un xic brusca i tot. No he participat mai al REPTE, però crec que n'és requisit una limitació de llargada determinada. Això pot fer que determinades històries, com aquesta, es vegin una mica tallades en sec.

    La segona observació (que no crítica, eh?) és una lleugera contradicció que podries haver subsanat o difuminat molt fàcilment amb una mica més de text: pel gest que fa el noi jardiner en sortir el protagonista de l'hotel o apartament on s'estava, s'entreveu una persona més aviat decidida. Per altra banda, més endavant, ens dius que tenia un punt de tímid, amb la qual cosa no acaba d'encaixar ben bé, no sé si m'explico.

    Observacions apart, tota la resta (estil, redacció, estructura) un 10.

    I comentari apart, sí, fa temps que estic força perdut a RC. De tant en tant faig comentaris, i a vegades m'hi poso i en faig a tort i a dret. El cas és que no he deixat pas d'escriure, però he estat treballant, aquests dies, en un recull de poemes que tinc quasi embastat per presentar a un concurs i he repassat una de les novel·letes per enviar-lo a un altre, la qual cosa m'ha tret força temps. De totes maneres, el que em treu més temps és que estic preparant unes opos, i per això puc connectar-me relativament poc. El proper examen el tinc aviat, el 16 de setembre, i és una recta final agonitzant!

    Gràcies pel teu comentari i, sobretot, per desfogar-t'hi, com dius. I és cert, tens fusta de narradora.

    Una abraçada!

    Vicenç

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

140 Relats

441 Comentaris

129729 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)