Aniversari històric

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
ANIVERSARI HISTÒRIC

Moments durs, complexos i cruels que auguraven dificultats per aconseguir un propòsit de llibertat.

Tot era confusió, no sabíem com actuar, ignoràvem el més convenient a fer o a dir, únicament teníem clar que havíem de lluitar i no deixar-nos atemorir per aquelles persones que sense escrúpols volien arrabassar-nos la potestat a exercir. L’impacte dels cossos policials armats daltabaix apropant-se’ns i reduint-nos-en, i la desconeixença de les seves intencions finals, ens provocà desfici i molta ansietat. Vàrem patir moments caòtics, d’esglai, així com escenes esgarrifoses, atroces, bàrbares i inhumanes. Tremolàrem del nerviosisme que patíem per la inseguretat, ens sentírem ensopits i abaltits en pensar si sofriríem mal... Se’ns mostraren prepotents, renitents i refractaris a deixar-nos actuar, per contra, el poble indefens i sense recursos potencials però amb fermesa, empenta, ràbia i energia, tragué forces per batallar i aconseguir l’objectiu de plantar-los-hi cara i evitar que trobessin el joiell més preat. Els tractàrem amb fúria, impuls, resistència, però sense esmerçar violència, intentàrem dialogar, però resultà inútil, no entrava dins dels seus afers, segons ells, no podien tolerar la incongruència i la desobediència que mostràvem.

Ens donàrem suport entre nosaltres, malgrat tot el neguit i amoïnament que patíem, mostràrem valentia i braó. Les paraules, els frecs i els gestos fets entre nosaltres ens tranquil·litzaven. Férem mans i mànigues per mostrar potència i fermesa, i transmetérem calma i serenor entre els més vulnerables. Brollaren abundants llàgrimes d’un plor de feblesa, de debilitat, de por, però també de triomf!!

Les vivències amb aroma i perfil de tenacitat, valor, responsabilitat i afany mostrades per molta gent, i exposades a la perillositat d’algunes actuacions viscudes, és tot un mèrit suficientment valuós perquè sigui celebrat l’aniversari d’aquell, històric, 1 octubre de 2017.

Ailec
Maig de 2020

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: