Amb una pilota sota el braç

Un relat de: Homo insciens
Diuen que els infants neixen amb un pa sota el braç, però en Rudo hi porta una pilota. Aviat farà tres anys, l'apassiona el futbol, va aprendre a caminar a la vegada que a córrer i a xutar. Cada tarda, espera impacient que el seu germà torni de treballar en els camps de cultius de mandioques, i se’n van plegats al descampat situat rere el poblat, on es reuneixen amb la resta de nens per jugar al futbol, fins que vespreja. Avui li ensenyarà a fer una pilota. Emocionat l’espera a la porta de la barraca amb tot el material necessari: una bossa de plàstic, corda fina, corda de neumàtic, un tros de tela i un condó.

Quan arriba busquen un lloc tranquil per seure, i com qui inicia un ritu, el mentor, exposa amb eurítmia cada moviment, cada acció. Infla el preservatiu com una esfera i, lentament, ho van cobrint a quatre mans. Capa rere capa. Amb les teles, amb les cordes, i amb el plàstic, com si fos un cabdell.

Un cop acabat tot el procés, en Rudo, feliç, li dedica una rialla d’orella a orella al seu germà, i amb la seva pilota nova als peus, corre cap al descampat, conduint-la en zig-zag.

I és que a en Rudo l'apassiona el futbol.

Comentaris

  • compartir[Ofensiu]
    Solsona Bot | 29-06-2021

    El que més m'agrada del relat és que fan la pilota a quatre mans; el germà gran comparteix amb el petit el seu coneixement, el seu temps i passió. Un bon relat que realça el millor d'una vida de misèria.

  • Rudo i la pilota[Ofensiu]
    Prou bé | 23-06-2021

    Ho vaig mig comentar, crec, que al repte. És de les coses més boniques que he llegit últimament. Amb un rerefons de tendresa, generositat, complicitat i humanitat, molt ben explicat. Amb total cordialitat

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

33084 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància