Als reis i reines de tot el món.

Un relat de: Joan Colom
La mort d’Isabel II d’Anglaterra —en realitat, del Regne Unit i, més encara, de la Commonwealth— ha posat al descobert un filó mediàtic. Més enllà de les ocasionals "notícies del cor" que puguessin afectar a les famílies reials, han estat més de deu dies de coloraines: de les flors dipositades per vassalls empedreïts, dels uniformes de soldadets de tota mena, de les bandes i condecoracions dels assistents de sang règia... Tot i la reposició d’imatges fins a les últimes escorrialles, moltes i molts patiran la síndrome d’abstinència. És per això que llenço una proposta a totes les testes coronades del món: que es coordinin com ho han sabut fer aquests dies, assistint a les exèquies, i estableixin una sèrie de torns per morir-se, a fi que la festa funerària no decaigui i als incondicionals no els falti el pa seu de cada dia.

Comentaris

  • estaria bé[Ofensiu]
    Atlantis | 28-09-2022

    Estaria bé que tots els reialmes del món s'ajuntessin ...ha ha ha...
    Sempre aprofites esdeveniments actuals per escriure relats. A mi però de tota la parafernàlia de l'enterrament el que més em sorprèn
    son els milers de persones que varen fer cua per donar-li l'últim adéu.

    Potser és que a les nostres vides ens manca "glamour " i el busquem a fora o no ens parem a pensar tot el que significa la monarquia i els governants...Una pena.

  • Hahaha![Ofensiu]
    llpages | 21-09-2022 | Valoració: 10

    Quina bona sortida! Tot plegat, el pa i circ de sempre. Si tot apunta a que ens haurem de dosificar amb el pa, per què no amb el circ? Enhorabona, Joan!

  • Comentari del comentari[Ofensiu]
    Prou bé | 20-09-2022

    Hola Joan! Gràcies pel comentari al meu relat de l'abraçada. El que jo vaig voler introduir és que l'home es reconeix en l'os com a dos éssers solitaris no sociables i boscans! Potser no ho vaig saber reflectir.
    L'abraçada resulta fatal perquè tots dos s'abandonen i s'estrenyen fortament i... És clar qui és més fort!

  • Originalitat[Ofensiu]
    Magda Garcia | 20-09-2022

    Hola Joan, només dir-te que em sap greu però no he llegit els relats teus que de ben segur són molt interessants. Només vull deixar clar que mai he copiat cap relat de ningú i que, com molt bé dius tu mateix, ser 100% original és quasi bé impossible. La humanitat porta segles escrivint i una aprenent com jo mai he pretés reinventar la sopa de ceba. Quan tingui un momentet et llegiré amb molt d'interès. Gràcies pels teus comentaris. Cordialment.

  • Punyent[Ofensiu]
    Prou bé | 20-09-2022

    Una bona reflexió. Tothom ? Potser sí, quant són molts potser poder dir tothom, així doncs un seguiment mediàtic per part dels "mitjans" i dels espectadors d'un espectacle que alguns diran el major del segle. És clar que d'aquest segle encara en queda un bon tros...
    M'estic embolicant perquè no sé ben bé com dir que tot plegat, basat en els reis i reines, és d'un anacronisme que posa els pèls de punta... Feudalisme en majúscules ...

    Ja sé m'has entès crec, com jo t'he entès a tu, crec.

    Amb total cordialitat