Això és un càstig

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
AIXÒ ÉS UN CÀSTIG


He posat pocs càstigs a les meves filles, en part perquè no hi crec massa i en part per pura supervivència, ja que moltes vegades mantenir un càstig amb totes les conseqüències és pitjor pena per qui el posa que per qui el rep. He sigut més d’esbroncades immediates, quatre crits i aquí pau i després glòria. Però recordo una excepció.
Estava fent dissabte enfilada a l’escala per treure la pols de damunt de l’armari i vaig trobar la game boy de la meva filla gran. Era un lloc on no podia haver arribat accidentalment de cap manera.
Intrigada vaig parlar amb ella i em va confessar que donat que no podia passar la pantalla del joc de cap manera, feia uns dies havia decidit deixar-la allà dalt.
El motiu era que si la tenia a l’abast, només veure-la se li feia irresistible, però si es posava a jugar, no sabia com superar el repte i això la posava molt nerviosa. La millor opció que va trobar va ser deixar la game en un lloc on ella no la veiés i així quedar tranquil·la.
El càstig, vosaltres jutjareu si ho és, va ser que jugués cada dia una estona, fins que pogués fer-ho sense aquell neguit.
Ella em mirava incrèdula: - Em castigues a jugar? És injust! Els pares de les meves amigues els hi prohibeixen i, en canvi, tu m’obligues!
Jo reia internament fingint estar molt segura de la meva reacció, com solem fer sovint els pares. El cas es va fer famós a l’escola, la notícia va córrer uns dies a la classe com la dels pares que obliguen a jugar a la game.
Certament, cada situació requereix decisions diferents i en aquest cas vaig creure que era important que s’enfrontés de cara a la seva frustració.
Per cert, crec que al final va passar la pantalla i aviat va perdre interès en la game.


Pseudònim:
Sister4

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!