5 SEGONS

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
5 SEGONS.

De tots els destins possibles que podia elegir pel viatge inaugural, s’havia decidit per aquell on, trenta anys enrere, tot va començar. La casualitat havia fet que ell i el doctor X coincidissin a l’ascensor de la facultat en un viatge llampec que aquest havia fet a la ciutat. Congeniaren de seguida i, pocs dies més tard, quan ja era evident que els seus neguits científics eren coincidents, començaren a treballar plegats en el projecte de la màquina del temps. Sovint els seus col·legues en feien befa, refermant-se en el tòpic de que, si fos possible viatjar al passat, ja els haurien visitat turistes provinents del venidor. Tant el doctor X com ell en feien cas omís d’aquella xerrameca, tothora convençuts de les seves possibilitats. I ara per fi, podrien demostrar a l’acadèmia que no anaven errats.
Amagat al fosc carreró que donava a l’edifici on residia quan la fortuna l’alià amb el doctor X, ocult entre les ombres, esperava impacient veure sortir el seu jo pretèrit camí del preuat destí. No hagué d’esperar gaire. A l’hora en punt, la porta s’obrí i aquell jove amarat d’il·lusions que havia estat ell, s’encaminà vers l’avinguda principal. Aclaparat per l’ emoció, el vell científic cometé l’error d’abocar-se sobre el cubell de la brossa i aquest cedí uns centímetres, trencant el silenci de la nit amb un xerric agut que posà en perill el seu anonimat. No el suficient per a ser descobert, però sí perquè el jove s’aturés per a escodrinyar els encontorns. Cinc segons només. En principi res massa greu. No fou fins que el jove desaparegué cantonada enllà, que fou conscient de les implicacions d’aquell succés. Aquells cinc segons eren la diferència entre arribar a temps a l’ascensor o no fer-ho. I si no hi arribava, ell i el doctor X mai es coneixerien i el projecte no es duria a terme. Intentà sortir corrents rere el jo que fou per a apressar-lo, però el cos no respongué. De seguida s’adonà de que la seva essència començava a fondre’s en un no res.

Pseudònim autor
Hedi.

Comentaris

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!