El pis fantasma (1/3)

Un relat de: Sol_ixent
El so del telèfon mòbil va sobresaltar-me. Era ell. Deia que la reunió s'allargaria més del compte, i que amb tota seguretat acabaria passades les nou. Li vaig dir que cap problema, que ja me'n feia càrrec jo. Entre una cosa i una altra ja s'havien fet dos quarts de set, i vaig decidir d'anar per feina.

*

Avançava amb decisió per aquella part d'immoble del centre de la ciutat comtal que probablement esdevindria la nostra llar en un futur no massa llunyà. Des del nostre casament tres anys ençà, el piset de Sants on havien quedat esmerçats els nostres pobres estalvis amb els primers sous, se'ns havia fet petit. Aquest era espaiós, però el seu estat era quasi tant deplorable com la seva entrada i el seu replà.

Un llarg passadís s'estenia davant meu, amb les parets pintades de blanc nuclear i tan sols dos quadres penjats; un al final i l'altre al principi. El primer reflectia un paisatge costaner. El segon, era l’antiquíssim retrat d'una dona. No tenia una cara i faccions massa expressiva, però els seus ulls semblaven tenir vida. Anava vestida totalment de negre, i portava els cabells recollits. Vaig suposar que hauria habitat la casa temps ençà. El que em va cridar l'atenció és cap dels dos estava signat.

La primera porta que vaig obrir corresponia a una habitació. A l'interior tan sols hi havia un armari. Les cortines blanques que cobrien la finestra estaven esquinçades i brutes, i els vidres trencats, aparentment per l'impacte d'un roc o qualsevol altre objecte pesant. Vaig entrar-hi i vaig mirar per la finestra. La Rambla oferia el mateix aspecte que de costum: turistes amunt i avall passejant, estàtues humanes, floristes, soroll, xivarri...

Vaig sortir i vaig anar ràpida i decidida cap a l'altra porta, fent l'intent d'obrir-la, però em va ser impossible; estava totalment fermada. El silenci que es respirava em va permetre sentir un soroll. Semblava un grinyol, potser el lament d'un animal. Un gat?

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

142 Relats

444 Comentaris

129546 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)