17N

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Feia fred la nit que vas venir al món. Massa fred per ser novembre. Jo tornava de treballar, em sentia forta tot i la panxa que arrossegava, i m’havia de trobar amb el teu pare per fer junts, passejant, el camí cap a casa. Tots dos estiràvem les cames, parlàvem del dia i ens retrobàvem amb la vida més nostra. Era un dels millors moments del dia, més tard en descobriríem més.

Aquell fred que jo tenia no era normal. Faltaven gairebé dos mesos perquè nasquessis però sentia que alguna cosa no anava bé. El teu pare va fer el sopar aquell vespre, caldo, perquè entrés en calor. Vam sopar, vam fer petits plans, em va abraçar una estona al sofà i ens en vam anar a dormir. L’endemà definitivament, començaríem a preparar la bossa per quan calgués córrer.

A quarts de dues de la matinada, aquella nit, vaig trencar aigües. Sabíem que era massa aviat, que teníem dret a tenir por, que moltes coses podien anar malament. Però vam ser àgils. Vam volar cap al Vall d’Hebron. Jo no estava preparada, el teu pare tampoc i tu havies decidit que, malgrat no fos l’hora, volies néixer un disset de novembre.

Recordo el ritme frenètic del personal de l’hospital. La mà ferma del teu pare nerviós i atent als seus moviments i a mi. Recordo una infermera, no gaire alta, amb el cabell castany clar recollit en una cua, duia ulleres i s’adreçava a mi somrient. Em parlava amb tanta serenor que per instants em feia creure que tot aniria bé. Sempre hi ha una persona així al moments difícils, algú que et dona pau, t’hi has fixat? Tenia raó. Tot va anar bé. Eres la criatura més menuda que mai havia vist. Semblaves fràgil potser, però no ho has estat mai. Vas fer 1790 grams de ganes de lluita, d’esperança, d’emoció, d’il·lusió que compensen de grat les setmanes viscudes a l’hospital. Una mica més d’un quilet i mig de vida que avui ens mira i somriu. Ets el final feliç de la nostra història d’una nit massa freda de novembre. Ets vida que arriba, inesperada i inexperta, carregada de somnis per viure plegats.

Time

Comentaris

  • dia no esperat[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 26-11-2014

    Tamé les coses inesperades alguns cops porten alegria. Quina història més maca i relatada amb força amor.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!