Detall intervenció

x Xantalam

Intervenció de: mateu | 20-06-2010


Tens raó, elles són les que menys culpa tenen. Costa molt desempallegar-se d'actituts i costums ancestrals, però alguna cosa s'haurà de fer, no? Conec un cas en que una nena (nascuda aqui) la van dur al seu país per practicar-li l'ablaciò. És un tema complex, jo també pensava que amb l'educació que reben a l'escola anirien canviant les coses, però sovint, quan creus que ho estàs aconseguint, un dia et venen a classe amb el cap tapat, això seria gens greu si no fos que, juntament amb el vel, apareix també aquella antiga actitud de submissió.
Gràcies per l'aclariment
Una abraçada


Respostes

  • Tens raó quan dius
    Xantalam | 20/06/2010 a les 22:45

    que alguna cosa s'haurà de fer, i és el que pensen aquells de bona voluntat, però davant de situacions tan complexes, tan ancestrals, tot allò que es faci ha de ser amb molt de coneixement. Jo crec que han de treballar els experts, en col·laboració, en comunicació amb els líders d'aquestes minories, i pensar possibles mecanismes d'acció, si és que finalment es considera que les possibles mesures no són més nefastes que el propi mal. Vull dir que la nostra història està plena d'errors i conseqüències desastroses d'imposicions d'una civilització sobre l'altra, d'una que es creu amb el deure, amb la responsabilitat moral de canviar les creences dels demés, pel seu bé.

    Les víctimes hi són i viuen amb nosaltres, tot i que la majoria no les veiem, però per què no es pensen millor les possibles accions a fer? Per què han de ser els polítics, precipitadament, els que tractin aquest tema i facin lleis sobre el que segurament no estan preparats per fer?

    En fi, no tinc cap confiança en els resultats d'aquestes actuacions punitives, però tant de bo m'equivoqui, i que serveixin per a millorar la situació d'aquestes dones, o almenys per a que se'n parli i algú més treballi amb coneixement per aconseguir-lo.

    Una abraçada, mateu!


Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.