No sé que vull ser quan sigui gran

Un relat de: NEULA

Es greu perquè ja gairebé en tinc quaranta. Però es cert. Mai he tingut una vocació clara. No passa res si el que fas ja t'està bé, però quan tens una inquietud a dintre que et remou, que et diu que no perdis més el temps, que el que fas no està fet per a tu, que estàs malgastant la teva vida. Llavors esdevé un problema. He provat una cosa rera l'altre entre les ironies i els murmuris dels qui m'envolten i algun irat !¡es feina que et penses, que t'ho has de passar bé?!. Però no es això, no estic pas buscant passar-m'ho bé i que em paguin, estic buscant una feina que m'ompli, on tingui la sensació d'estar donant el millor de mi i segueixo sense trobar-la. Vaig plegar de l' última, una de les menys satisfactòries d'una llarga llista, ara fa gaire bé una any i vaig decidir buscar la feina de la meva vida a Internet. És increïble el que pots trobar a la xarxa. He fet una recerca sistemàtica de tot els oficis, extingits o no i totes les professions passades, presents i futures. És realment apassionant, i útil a més a més, de fet últimament m'he trobat donant consell a un munt de gent que volia donar una nova orientació a la seva vida, i fins i tot he fet algunes conferències a escoles. Ves per on, pensant-ho bé, potser finalment he trobat la meva vocació. Jo que he sigut tan tardana en trobar la meva: Puc ser una assessora en vocacions genial. Em penso que m'anunciaré a Internet.

Comentaris

  • Hola ![Ofensiu]
    Carles Malet | 12-10-2005

    Tot i que ens avises que només es tracta d'un relat, sí que es veritat que molta gent que està passant per la "mid-life crisis" es podria sentir identificada amb les teves reflexions. També crec que mai és ni massa d'hora per iniciar una nova aventura, ni massa tard per donar un cop de timó a la vida, o simplement experimentar en noves àrees en les quals fins ara no ens hi hem atrevit.

    Al cap i a la fi, encara que sembli retòrica barata, només viurem un cop, i només depèn de nosaltres mateixos escollir cap a on volem caminar, i gaudir del camí.

    Una abraçada, mercès pels teus comentaris, i fins aviat!

    Carles

  • Quan creus realment amb un somní s'acaba complint[Ofensiu]
    Josep Bonnín Segura | 15-07-2005 | Valoració: 9

    Aquestes paraules son meves, el concepte el me va donar Paulo Coelho que no record a quin llibre deia algo semblant a que quan desitjes alguna cosa de manera fervent i real, totes les forces del univers es confabulen perquè es compleixi. A mi m'ha passat.
    Deix aquí el meu email per si algú vol parlar més en profunditat d'aquest tema: jkeops@hotmail.com.
    La idea del relat és maca. Moltes persones viven amb aquesta desició pendent i d'alguna manera l'ajornen .
    Por??. Reestructurar la vida???. Canvis massa rotunds???. Ens ho podem permetre ?? . Tal volta el salt el buit és una gran aventura, clar que te un risc; però val la pena passar la vida pensatnt en els darrers moments que l'has tudada perquè en un moment no vares ser prou valent o valenta per prendre una desició.
    Una aferrada pel coll des de Sóller
    Josep-Keops

  • El titol l'hem dit tots alguna vegada, oi ??[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 11-07-2005 | Valoració: 10

    Hola,
    Sóc l'ANTONIO MORA VERGES, en relació al teu comentari al PRONTO [ hauries de posar la teva adreça e.mail], em preguntes si és una versió, si ,... doncs no t'ho sabria dir; com diu l'Eclesiastes o Cohelet, NO HI HA RES NOU SOTA EL SOL.
    La història de la Bruna, é spot fer - s'ha fet - fins i tot amb plantes; perdescompt amb besties diferents del gos, ufff!!!
    L´ùnic que te d'original, és la meva coneixença amb la Bruna, que ja és molt, oi ?
    Escolta ?. Com ho tens per publicar un relat a www.guimera.info/avui/tribuna en sóc l'editor, i el teu estil m'agrada força, pensio que pots encaixar bé. Coneixes la pàgina www.guimera.info ?
    T'esperem doncs!!!!

    mora.a@guimera.info

  • Ei que es un relat![Ofensiu]
    NEULA | 21-02-2005

    Gràcies pels comentaris. Em sento una mica obligada a avisar que tot i tenir trets autobiografics, això és un relat. Jo no he tingut vocació clara i he provat moltes feines, però per sort en totes he pogut fer coses interessants i coneixer bona gent i passar-m'ho be, a més ara tinc un hobbi que m'omple prou!

  • no passa res...[Ofensiu]
    ROSASP | 18-02-2005 | Valoració: 10

    Jo també m'hi sento una mica identificada.
    Jo ja tinc treball fixe des de fa 16 anys, però encara que no hem desagrada, tampoc és vocacional. Sempre he somiat trobar un hobby que m'omplis realment per dins, que em fes oblidar del temps i de les neures. I mira per on, a la meva crisi dels 40 l'he trobat, el més curiós és que sempre l'havia tingut davant del meu nas i en realitat sempre ho havia sabut.
    És escriure i no sé si ho faig bé o malament, però és el que més m'ompla i el que em fa sentir més viva. Però realment el que m'ha fet més feliç és compartir amb més gent els poemes i els relats.
    Aquest relat teu és tan sincer, dolç i senzill, que enamora.
    Una abraçada molt gran!

  • Identificada[Ofensiu]
    Jurdi | 17-02-2005 | Valoració: 10

    Jo també em sento identificada amb tu, però no de la mateixa manera. Nomès tinc 16 anys i no he treballat mai. Tampoc he tingut mai cap ofici en ment, mentres la majoria de noies que conec tenen les idees clares jo em sento ven desorientada. Si vols que et digui la veritat em fa por que arribi el moment en que agui d'elegir una vocació, i si la elegeixo m'agradara? O viure tota la vida pensant que em vaig equivocar....
    El teu relat m'ha fet reflexionar molt.

  • Em sento...[Ofensiu]
    ESPIRAL | 17-02-2005 | Valoració: 10

    totalment identificada en el teu relat, sempre he pensat que res del que feia, si no era el que realment m'agradava no em satisfia del tot i així, he deixat passar gairebé, la meitat de la meva vida, sentint-me desaprofitada. Ara intento posar-hi remei i si més no busco coses que m'omplin o em facin sentir bé.
    Anims, Neula, no tot està perdut, encara hi som a temps...
    Una abraçada. ESPIRAL.

Valoració mitja: 9.83

l´Autor

Foto de perfil de NEULA

NEULA

30 Relats

94 Comentaris

48078 Lectures

Valoració de l'autor: 9.34

Biografia:
M'agrada escriure, el teatre, la ràdio,la poesia. Vaig fer servir Relats en Català per penjar els meus primers relats i encara recordo la il.lusió que em van fer els primers comentaris. També hi he passat bones estones llegint. Ara no estic tant per aquí , tinc més coses al blog de l'associació Lletrícola de Mataró, blog: planetalletra.org