ESTIMAT MIQUEL

Un relat de: laura lara martin

València, 25 de Juliol de 1936


Estimat Miquel:

Aquesta vesprada he anat a l'estació del Nord, eufòrica, esperant veure't després d'una setmana sense saber res de tu, sent conscient que no hi eres a la Vall, sinó a una altra ciutat, a un altre país. He arribat una hora abans, perquè no podia estar en pau a casa dels meus oncles. Necessitava tornar a abraçar-te, sentir-te a prop meu.

Arribada l'hora, el cartel lluminós ha començat a parpellejar. Els nervis han arribat a paralitzar el meu cos. La gent baixava del vagó i jo, alhora, cada volta m'apropava més al tren per veure com baixaries els esglaons amb eixe somriure que tan boja em torna i poder tornar a veure els teus ulls tendres. Però la gent ha desaparegut i tota sola he romàs durant uns minuts, fins que el tren ha marxat portant-se amb ell la meua esperança d'estar, esta nit, amb tu.

No ho entenc. Què ha passat perquè no vingueres?

Estic molt preocupada. No sé ben bé què t'ha pogut passar. Ni tu em telefones ni jo tinc cap altra opció per posar-me en contacte amb tu que escriure paraules sense trellat a una adreça en la qual, segurament, ja no hi seràs. Només espere que no haja estat relacionat amb la sublevació de la qual parla la radio. Confie en que hages perdut el tren i que agafaràs el pròxim que et porte de camí a casa.

Mentrestant, jo t' espere ací, com ho faig dia rere dia. Esperant veure't aviat, m' acomiade.

T' estime.

La teua Gemma



Comentaris

  • Una carta molt bonica![Ofensiu]
    Arbequina | 30-06-2006

    Sí, molt bonica. A més, escenifica molt bé tot l'entorn emocional, temporal, relacional, etc. I en poques frases. Tot un éxit de síntesi.
    M'ha agradat molt llegir-te.

    Una abraçada.

    Arbequina.

  • Intrigat[Ofensiu]
    SuretIV | 29-01-2006 | Valoració: 9

    Hola Laura, així és com m'he quedat, molt intrigat, desitjant saber més. M'ha recordat a les histories que em contava la meua avia en aquells temps de guerra, ella també anava a l'estació a esperar al seu germanet.
    Espere que hages tingut sort als examens, i com des de fa 2 setmanetes que comence a millorar prou espere presenciar en directe l'obra de teatre!!

  • Crec que ja s'ha dit però....[Ofensiu]
    Lecram | 26-01-2006 | Valoració: 9

    el trobo un relat (millor dit una carta) fantàstic, que expressa un munt de sentiments molt ben descrits (por i esperança una combinació preciosa).

    No se que més dir.... et devia un cometari (ho vai prometre).

    Segueix escrivint com fins ara i espere comentarte ben aviat.

    Lecram

  • què li ha passat[Ofensiu]
    Lavínia | 23-01-2006 | Valoració: 10

    a en Miquel, Laura?

    M'he quedat amb les ganes de saber-ho! És un sublevat del 36? De quin cantó? com quedarà que l'espera amb els ulls tendres i desesperats?

    M'ha agradat molt l'enfoc que li has donat i espero que continues la carta relat o una resposta per part d'en Miquel.

    Un petó.

    Lavínia

  • lauraa[Ofensiu]

    volem la resta :D

  • Bona entrada[Ofensiu]

    M'agrada l'entrada del teu relat, futura obra de teatre. Té prou atractiu i et deixa amb ganes de seguir llegint i crec que això, per si sol, ja és molt important. Una abraçada.

  • Un bon començament .....[Ofensiu]
    copernic | 21-01-2006

    és essencial per a despertar l'interés del lector o en aquest cas de l'espectador de l'obra. Aquesta carta té un element de seducció molt clar que és l'estació de tren i un altre que només se suggereix: Una revolució que pot ésser ha involucrat al destinatari de la carta o del mail, és clar.
    Et recomano "Si una nit d'hivern un viatger" d'Italo Calvino que a part d'un exercici literari és una magnífica col.lecció de començaments de novel.les. Salut i petons.

  • Un bon principi[Ofensiu]
    filladelvent | 21-01-2006

    que promet. I dic principi perquè en fa tota la pinta, i perquè crec que pot donar de sí.

    Tens un estil elegant i prou treballat. M'agrada.

    -Filladelvent-

  • a mi m'agradat mlt!![Ofensiu]
    xiuxiueig | 21-01-2006

    En seriu, es mlt sensible...m'agradat mlt akesta carta, man entrat ganes d llegir ls altres k deveu haver fet ja, pk n les poseus aki tamb?? jo tinc ganes d saber mes!! :D una forta abrasada a tots!!!

  • Laura,[Ofensiu]
    angie | 21-01-2006

    un relat ben escrit que suposo forma part d'un seguit de cartes, on són?. M'ha encantat la sensibilitat que despren, has aconseguit entendrir al lector.

    Com penseu representar-ho?. Narrador amb veu en off..., teatre alternatiu?. Estic intrigada, doncs jo vaig fer teatre durant 4 anys i no sabria ben bé com preparar el llibret de l'obra, tractant-se de cartes...

    petons

    angie

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de laura lara martin

laura lara martin

17 Relats

55 Comentaris

22046 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Hola, em diuen Laura i sóc de València (P.V). Sóc del 2 de desembre de 1986 i estudie ciències ambientals. M'agrada de tant en tant i,sobretot, quan l'ànima ho necessita, escriure, encara que sóc conscient de què no ho faig molt bé, però almenys m'ajuda a desfogar-me. Una de les meues aficions és el teatre! i ho practique actualment (des de fa temps).

El meu correu : lamarlau@alumni.uv.es
El messenger: laura_lara_martin@hotmail.com

Un beset per a tothom