Veí-íeV

Un relat de: Magda Garcia
S’assegué confortablement a admirar el cel blau i serè.

Al cap només d’un instant notà una fressa a l’altra banda del muret que separava els àtics. Com si el veí estigués pendent d’ella i en sentir-la s’hagués espantat. Ho havia constatat també quan respirava sigil•losament rere la divisió d’ambdós habitatges.

Sempre era allí!

Aquella presència constant li va fer perdre les ganes d’instal•lar-s’hi. I, per culpa d’ell, per estalviar-se aquesta sensació tan poc plaent, l’Agda deixà de sortir-hi.

Un dia, amb l’arribada del bon temps, li vingué de gust reconquerir l’espai perdut i asseure’s fora, al sofà de vímet. Prendre-hi el cafetonet d’aquell matí de diumenge i vèncer, de pas, aquella sensació d’incomoditat.

Per fi gaudia de les plantes, les flors, el balancí, el petit verduler... Estava orgullosa de la seva terrassa. Pensà que no n’hi podia haver cap com aquella. Era original i única!

De sobte, escoltà al veí serrant fustes i olorà una flaire de pintura i vernís. Se sentí alleujada i pensà que així deixaria d’estar pendent d’ella.

Fins que, en treure el cap dissimuladament per veure què feia, descobrí un plagi exacte de la seva terrassa.

El muret esdevingué un mirall.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

492 Comentaris

38929 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.