UNA VIDA FETA A MIDA

Un relat de: MariaM
La vida és breu. Va dir-m’ho per primera vegada un amic, un bon amic. Un amic entranyable al que he estimat i respectat. Parlàvem de la mort, no la temia. Tan sols li demanava un xic més de temps, per tal de poder fer algunes coses de tantes com en tenia pendents. La vida és breu. Ni em recordo la de vegades que ho sentit dir de les hores ençà. És ben cert que també he sentit dir el contrari; que la vida és llarguíssima.
Ambdues opinions són vàlides. Sovint em pregunto, o m’ho pregunta la veu interior quan em retrobo amb mi mateixa sense por, quina de les dues s’adiï més al meu tarannà. La resposta no és pas fàcil, o potser sí; les dues tenen cabuda en el meu pensament, quan aquest s’esdevé sentiment.
Pel que fa a la primera opció, se’m presenta el món; les ganes que havia tingut de conèixer-lo. He viatjat força i en companyia, en bona companyia, que és el que importa. La rodamón que era s’ha convertit en altri? Potser en una dona compta contes? Per això sí em calen hores. Temps per trobar el que em falta.
Si m’aturo a pensar en la longitud de la vida, la meva, la veig transcórrer a voltes, un xic massa ràpida, pel que fa al dia a dia. S’escapa sense que hagi fet res del que feia “abans”. Si m’aturés per comparar, potser sí que la vida se’m faria llarguíssima, però, no és el cas.
He començat, pensant escriure una història d’aventures, per acabar en una, reflexió? Clar que, ben mirat, ja n’és una d’aventura pensar o parlar de la vida d’un mateix, sense enganys. En definitiva, es podria dir que la vida que hauríem de viure és la que vivim.
Certament, que si se’m fa fugissera, em dic, però, que es tracta d’un bon senyal; el senyal de viure l’aventura com la vull viure, malgrat que, aparentment, no sigui visible.
Parlo d’ara i d’abans. Entenc als nostres pares, avis inclús, quan ens han explicat “batallitas”. Possiblement, aquests gaudiren de la vida i no se’ls hi feu llarguíssima.
Voldria ser un d’aquests. En tinc unes quantes per explicar i vosaltres?

Comentaris

  • Percepció del temps[Ofensiu]
    Prou bé | 06-06-2021 | Valoració: 9

    Bona reflexió personal sobre el transcórrer de la vida. Quina percepció en tenim?. A mi em passa que sento que la vida s'ha escoltat molt ràpida, però sí miro enrere ho veig tot molt lluny i algunes coses i persones com desdibuixades. Com s'entén això? Jo no en sé! Ben trobada!

  • ELUCUBRACIÓ[Ofensiu]
    MariaM | 25-05-2021

    Gràcies per haver-me llegit.
    Potser ho arrodoneixi un dia.......
    MariaM

  • Vida curta o vida llarga?[Ofensiu]
    MariaM | 23-01-2021

    Abans de res: el que em dius de la teva oïda sorollosa, no m'ha deixat indiferent. M'ajuda a entendre que la vida se't faci un xic llarga. Treu-te ho del cap. En la teva poesia hi tens una bona aliada que, sens dubte, amansa les feres cridaneres.
    Endavant, amb salut.
    MariaM

  • Batalles.[Ofensiu]
    MariaM | 23-01-2021

    Si intentes gaudir de la vida, sempre en tindràs alguna de batalletes que et digui que estàs viu. Però, si tens imaginació per inventar-te-les molt millor.
    Gràcies per seguir-me.
    MariaM

  • Vida curta o vida llarga?[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-01-2021 | Valoració: 10


    Això depén de cadascú, com se la mire i segon vaja la vida, i si la viu bé o la viu malament .
    Aquest relat és molt reflexiu i cadascú la té d'una manera diferent. Jo moltes batalles no en tinc, però en tinc una que la pateisc des de fa molts anys, que és la següent: Tinc una sordesa súbita dins del meu cap que són sorolls interns. Des de l'any 2005, la tinc i l'oto-rino-larin-gòleg, em va dir que no té solució. Tota la resta dels meus dies fins que em separe la mort.
    Així que jo trobe la vida llarga, vulga o no vulga.
    Prenc pastilla relaxant per a dormir i així és com puc passar la nit bé.
    M'ha agradat el teu relat com el planteges, que és com si fóra una aventura passar la vida.
    Salut i cuida't.

  • Batalles.[Ofensiu]
    SrGarcia | 20-01-2021

    Una bona reflexió. Si un no es vol enganyar ell mateix, tal com dius, aquesta mena de reflexions solen acabar en una paradoxa on no trobem motiu per decidir-nos per una part o altra.
    M'alegra sentir que tens moltes batalles per explicar. Jo personalment no en tinc d'altres que les surten de la meva imaginació.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

Valoració mitja: 8.67