Una vegada més les portes

Un relat de: Olga Cervantes

Una vegada més, les portes d’aquesta petita exposició s’obren al públic vivent. Aquests humans ho capgiren tot, buscant tantes explicacions, com si la bellesa tal, que si l’essència de la puresa més enllà... i jo, des de aquest pedestal estant, els contemplo al meu voltant. Són com borinots, incapaços de prestar atenció a les vibracions de la matèria, de silenciar les seves veus groguenques, d’escoltar el xiuxiueig de la pedra, de palpar els silencis que els envolten, de mirar la llum que els enlluerna i d’escoltar la meva llengua.
Aquí hi ha un infant que es vol enfilar a les meves costelles, i fer de la cintura la seva cavalcadura. Ho aconsegueix en un descuit de la mare, donant pas a la seva gesta magnànima. A mi em fa gràcia i el passejo per tota la sala. El galifardeu aixeca un bracet com brandant una espasa. Malgrat la diversitat de gent que assisteix a l’acte, ningú s’adona de la polseguera que aixequem amb aquesta cavalcada màgica. La pols em fa pensar amb la que es formava quan el cisell topava amb la meva ànima.
Per altra banda, un adolescent s’ha envermellit en veure els meus pits de marbre, els sent com un afront, una distància de foc i aigua que només salvarà amb l’amor i la paraula.
Aquella nina d’ulls negres veu en mi la mare, albira la seva deessa i m’associa a una germana, a qui pentina, somiant ser pentinada.
Més enllà, una noia anhela la figura que l’escultor ha idealitzat, la forma que totes les noies tenen en un moment determinat. Ella s’estreny la bufanda i amaga el que no ha d’amagar, no m’enveja, no pretén cap subtilesa, però no em podrà oblidar perquè jo sóc ella.
Hi ha una senyora elegant que em mira com jo mirava la noia... on és aquell senyor atent que giravolta un bastó i porta els pantalons penjant... i aquell savi despistat que porta els cabells espelussats?
La velleta silent, asseguda sota el mur del cementiri vell, empal•lidida, em pregunta si he sigut esculpida pel mateix artista.

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • La màgia[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-12-2018 | Valoració: 10

    Quan la màgia esdevé la protagonista poden passar coses com les que descrius. I transformar aquesta màgia en realitat literària demostra bona lletra. Tot un mon on gaudir. Petonets i bon Nadal!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Olga Cervantes

Olga Cervantes

43 Relats

250 Comentaris

35350 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Nascuda a Barcelona fa uns anys, he viscut gairebé sempre a l'Hospitalet de Llobregat, però la meva etapa literària va començar al Poblenou. Es veu que el mar m'inspira. Potser, algun dia faré arribar el mar fins la muntanya.