Un bocí de vida guardat dins un flascó de perfum.

Un relat de: Maria Magdalena C
Va encaminar-se decidida cap a la perfumeria de Plaça Major, es va recórrer totes les Rambles i va pujar l’escalinata eterna que la portaria al seu destí. Va esquivar tots els coloms, pallassos i pintors que li cridaven l’atenció mentres creuava la plaça. Entrà a n’aquella botigueta, com si alguna cosa l’estàs cridant. No li feia falta tastar mil olors, ni impregnar-se d’essències noves. Tot i que n’hi havia unes quantes que li cridaven l’atenció. Olor a nit d’estiu, a mar, a sal i estrelles. Aroma a frescor, llibertat, batre d’ales.
Feien per ella, però sabia el que volia. Tornar al perfum d’abans, al de sempre, al dels dies bons, quan era veritablement invencible. Volia donar un gir de 360 graus a la seva vida. Volia tornar a ser ella, l’ella de mesos enrera. La que passejava per ciutat dansant com si fós la protagonista d’algun videoclip, la que somreia a petits i grans, la que se’n anava a dormir amb ganes de que sigués el dia següent. Tot allò que havia perdut, la seva esència, quedà guardada en un petit flascó d’aquell perfum.
Llavors el visualitzà. Era allà, damunt del taulell, exposat amb mil parafarnàlies, si l’estàs cridant. Dient-li que l’havia estat esperant una bona temporada. Que sabia que algun dia, prendria la decisió adeqüada. La de passar pàgina i tornar als orígens, que esperava amb ànsia la seva tornada. Pagà en efectiu mentres pensava que eren els diners més ben invertits que gastava feia molt de temps.

Sortí de la botiga, no només amb un perfum, sinó amb un bagul apunt d’obrir-se i lliberar la part que va perdre, quan es va acabar, aquell flascó de bocí de vida.

Comentaris

  • Molt bé![Ofensiu]
    AA___ | 13-11-2012

    M'agrada la teva reflexió. perquè l'olor és un dels sentits que més et fa sentir que estàs viu, voler olorar és voler viure! M'ha agradat el teu relat!!

  • Aquelles sensacions...[Ofensiu]
    Höfen | 13-11-2012

    M'ha encantat aquest relat. És diferent a tots els que havia vist fins ara. És especial i em fa pensar que tothom a de recordar qui és.

    Preciós. Un petó.

  • Ajustar la trajectòria...[Ofensiu]
    Carles Ferran | 20-10-2012

    Un relat ben pensat i desenvolupat, un bon argument que es llegeix amb gust. Només un però: Un gir de 360 graus et porta al mateix lloc. Si vols anar en sentit contrari n’has de fer 180. És una errada molt comú.
    Una abraçada.

  • La memòria de les olors.[Ofensiu]
    Jordi Abellán Deu | 20-10-2012 | Valoració: 9

    És clar que les olors romanen al record d'una forma vívida i quan sentim algunes olors en concret, la memoria ens tranporta de cop a temps i sensacions viscudes.

    En el teu relat, la protagonista busca en aquella olor el retorn a uns temps millors.

    M'ha emocionat.